bemutatnák

2021.02.20. 12:38

Kibővítenék a helyi értékek listáját Kisújszálláson

A városban 2014-ben hozta létre az önkormányzat a helyi értéktár bizottságot, amely dr. Tóth Albert főiskolai tanár vezetésével dolgozik.

Daróczi Erzsébet

A település vezetése most szeretné a Kisújszállási Értéktárba felvett értékeket bemutatni, megmutatni a helyieknek, a nagyvilágnak, hogy valójában mennyi kincs rejlik bennük, kisújszállásiakban. Február végére állítják össze a szakemberekkel azt a pályázati anyagot, amelynek sikeressége esetén ezt meg tudják valósítani.

A bizottság 2014-ben és 2015-ben közel százhatvan értéket gyűjtött össze, melyek az épített környezet, a gasztronómia, a vendéglátás, az agrár- és élelmiszer-gazdálkodás, az ipari és a műszaki megoldások, a kultúra, a sport, a turizmus vagy éppen a természeti környezet témaköréből kerültek ki.

Ezek bemutatása, őrzése fontos feladat.

A már eddig felvett értékek mellé a bizottság tagjai most újabb javaslatokat várnak a lakosoktól arra, hogy mivel gazdagítsák még a helyi sajátosságokat felvonultatót különleges listát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában