panaszok

2021.02.16. 07:00

Sűrítenék a polgárőrök a külterületi szolgálatot Csépán

Tizennyolcan lakják a Csépához tartozó Kósa szőlőt, ráadásul a mindössze másfél utcából álló terület nehezen megközelíthető.

P. Pusztai Nóra

– Minden hónapban igyekszem egyszer kijutni hozzájuk, hogy meghallgassam a tapasztalataikat. Az ott lakók a közbiztonság kapcsán főleg a falopások miatt panaszkodnak – számolt be Pintér Csaba Gábor polgármester.

Átlagosan kétnaponta vállalnak szolgálatot a község polgárőrei, az állomány tagjai munka mellett végzik a feladatokat, a segítségükre az önkormányzat is számít, így előfordul egész napos vagy akár estés készenlét is. A bejelentett problémák egy része évszakfüggő, ilyenek például a termény- vagy falopások.

– A külterületeken az orvvadászat is jelen van. Az illegális hulladéklerakók száma évről évre gyarapszik. A településen hullámokban jelenik meg a besurranásos tolvajlás, illetve a rongálás. A dizájnerdrogok állandó problémát jelentenek, ahogy a kijárási tilalom megszegése is – részletezte Pigniczki Árpád polgárőr.

– A Kósa szőlő összetettebb terület, mivel határos Cserkeszőlővel és Szelevénnyel. Hetente kétszer járunk arra.

– Az esetek zömében télen falopások fordulnak elő, és az elmúlt évben többször kaptunk jelzést orvvadászat miatt is – osztotta meg a tapasztalatokat.

A megoldást a nagyobb vagy akár állandó rendőri jelenlétben látják, és fontos lenne az is, hogy a lakosság az észrevételeit a rendőrség felé szintén jelezze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában