szolgáltatás

2021.03.10. 11:30

A kártevőktől védik a fákat az oltással Jászkiséren

Egyre több növényt pusztítanak el a kártevők.

Illés Anita

Az önkormányzat tavasszal elvégezteti a közterületen lévő tölgy- és vadgesztenyefák injektálásos módszerrel történő kártevő elleni kezelését, tájékoztatott Lukácsi György polgármester.

Erre azért van szükség, mert egyre gyakrabban pusztítják korábban ismeretlen kártevők a növényeket.

Tekintettel a fák méretére, a permetezés nem minden esetben jelent hatékony megoldást. Az injektálásos eljárással a gyümölcsfák kivételével gyakorlatilag minden fa megvédhető, az eljárás ismétlésére csak évek múltán van szükség. Lakossági felhívást tettek közzé arról, hogy a kártevő-mentesítést végző szakember a magántulajdonban lévő fákon is elvégzi a kezelést, amennyiben azt igénylik a helyiek.

A szolgáltatást írásban lehet igényelni, melyhez a szükséges dokumentum megtalálható a város honlapján, valamint elérhető a polgármesteri hivatalban is. A kitöltött igénylőlapokat a polgármesteri hivatal portáján lehet leadni március 16-ig. Fontos tudni, hogy az eljárás költségei minden esetben a szolgáltatást igénylőket terhelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában