Galériával

2021.03.26. 17:25

Egy tál babgulyásra várták a teszteltetni érkezőket Tiszaföldváron

Ingyenes Covid-19 szűrésre és ételosztásra várták a környékbelieket a tiszaföldvári evangélikus templom udvarán pénteken. A vizsgálatokat a Magyar Evangélikus Egyház pályázatán elnyert forrás biztosította, míg a kezdeményezéshez helyi vállalkozások csatlakoztak, akik az étel alapanyagát állták. A tesztelés gördülékenyen zajlott, figyeltek a maszk helyes használatára és a távolságtartásra.

P. Pusztai Nóra

Tiszaföldvár önkéntes tesztelés.

Fotó: Nagy Balazs

A járványügyi intézkedéseket betartva, előzetes regisztráció alapján ingyenes koronavírus szűrésre és ételosztásra várták a környékbelieket az evangélikus templom udvarán pénteken.

A tiszaföldvári Lőrincz Ildikó az interneten tájékozódott a lehetőségről.

– Született egy pici baba a családban, eddig még nem sikerült elmenni hozzá, szívesen érezném már a babaillatot – mondta miközben az eredményére várt, ami végül negatív lett.

A sajátos kombinációjú rendezvényt Lázár Zsolt evangélikus esperes, helyettes lelkész álmodta meg, a forrást a Magyar Evangélikus Egyház egyik pályázatán elnyert összeg biztosította.

– Az ételosztás jól működik, az Angyali Segítség az Ótemplomból elnevezésű kezdeményezés kapcsán több mint kétszázezer adag ételt osztottunk ki szarvasi és környékbeli rászorulóknak – fejtette ki az előzményeket, majd hozzátette, diakóniai, szeretetszolgálati tevékenységet is rendszeresen szerveznek, munkatársak közül sokan vannak, akik egészségügyi végzettségűek.

– Szerettem volna, ha az evangélikus egyházat is egy kicsit jobban megismerik – emelte ki.

A tapasztalatok alapján az ilyen típusú szűrések esetén többségében negatív eredmények születnek, aki mégis pozitív, annak háziorvosát már a helyszínen értesítik, hogy elindulhasson a folyamat.

– Ha csak néhány esetet ki tudunk szűrni az is azt jelenti, hogy a fertőzés terjedését a korai, kezdeti szakaszban meg tudjuk állítani. És bár kellemetlen az egy-két hét, amíg otthon van bezárva a beteg, de ha arra gondolunk, hogy kit ment meg ezáltal, az nagyon sokat jelenthet – fejtette ki.

A kezdeményezés mellé állt a helyi vállalkozók egy csapata, akik kisebb-nagyobb adományokkal segítették a babgulyás elkészülését.

Kétszáz adag étel főtt az üstben.

– Lázár Zsolt keresett meg, hogy Szarvason jól működik ez a kombinált rendezvény, így megpróbáltuk mi is. A tesztre és az ételre előzetesen regisztrálni kellett, még a családsegítőnél is egyeztettünk erről. Volt érdeklődés, de a reményeink szerint a jövőben még jobban sikerül majd – hangsúlyozta Cseuz Zsolt képviselő, aki a következőkben szervezendő nyolcszáz adagos ételosztás ötletéről is beszámolt.

Boldog István maszkokkal érkezett Földvárra

Jó szívvel készült a babgulyás a tiszaföldvári evangélikus templom udvarán. Az ingyenes Covid-19 vizsgálaton Boldog István országgyűlési képviselő is részt vett.

– Hiánypótló ez az esemény, a járvány időszakában ugyanis fontos a tesztelés. Aki gondolta eljöhetett és elvégeztethette a vizsgálatot, én magam is kipróbáltam, még sosem teszteltek ezelőtt – mondta a tiszaföldvári evangélikus templom udvarán. Az eredménye negatív lett.

A gyülekezethez sebészi maszkokkal érkezett, melyeket Lázár Zsoltnak adott át.

– Támogatom az ilyen akciókat, jeleztem is a helyi vállalkozóknak, hogy a jövőben én is szeretnék hozzájárulni – tette hozzá Boldog István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában