Oltópontnak jelölték ki a Kunszentmártoni Városi Egészségügyi Központot

A koronavírus járvány megfékezésének egyetlen módja jelenleg a védőoltás.

P. Pusztai Nóra

Salgótarján, 2021. január 16. Koronavírusteszt-mintát tart a kezében a Semmelweis Egyetem hallgatója a Nógrád Megyei Kormányhivatal vizsgacentrumában Salgótarjánban 2021. január 16-án. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Wenner-Várkonyi Attila, Kunszentmárton polgármestere videó üzenetben tájékoztatta a Tiszazugban élőket, hogy március 16-tól a városi egészségügyi központban is oltópontok működnek majd.

– Az operatív törzs és oltási munkacsoport utasításai alapján eddig a megyében csak a kórházakban volt lehetőség az oltásra, illetve a háziorvosok végezték ezt a feladatot. A napokban viszont arról határoztak, hogy a járóbeteg szakellátási központokban a betegellátástól elkülönítve is ki kell alakítani ilyen helyeket – részletezte a város vezetője. Hozzátette, a kunszentmártoni intézményt is alkalmasnak találták arra, hogy biztosítsák a védőoltások szervezését és lebonyolítását.

– A tizenhárom tiszazugi praxis betegeit várjuk, ezzel is csökkentve az utazás terheit – magyarázta.

A városban levélben értesítették a hetven év felettieket, felajánlva, hogy segítenek a regisztrációban. Több mint harmincan éltek is a lehetőséggel. A következő héten ugyanezen célból a hatvan és hetven év közöttieket keresik meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában