Frissítve / videóval és galériával

2021.03.01. 12:30

Több mint százmillió forinttal támogatják a szolnoki sportéletet

Több mint 2,1 milliárd forint áll rendelkezésre 45 vidéki sportegyesület működésének támogatására.

Hartai Gergely

Fotó: Csabai István

Az állam támogatást biztosít egyes vidéki sportszervezetek koronavírus-járvány okozta többletfeladataira – jelentette be hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke.

A szolnoki városháza programján Deutsch Tamás azt közölte, korábban javaslatot tettek a kormánynak arra vonatkozóan, hogy orvosolják a magyar sportegyesületek meghatározó részét képező vidéki sportszervezetek járvány okozta pénzügyi és gazdasági nehézségeit. Állásfoglalásukat végül elfogadta a kormány, s így született meg az a döntés, amelynek keretében több mint 2,1 milliárd forint áll rendelkezésre 45 vidéki sportegyesület működésének támogatására.

– Ma azért találkozunk itt, hogy aláírjuk a támogatási szerződést, amelynek keretében 123 millió forint támogatásban részesül a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. – fogalmazott Deutsch Tamás.

Mivel a Sportcentrum a helyi önkormányzat által alapított sportszervezetként önkormányzati feladatokat lát el, a szerződést Szalay Ferenc polgármester jelenlétében Deutsch Tamás elnök, és Rózsa József, a sportcentrum ügyvezető-igazgatója írta alá.

FRISS:

Az eseményen beszédet mondott Szalay Ferenc polgármester is, aki mondandójában a helyi sportélet vonatkozásait taglalta. Kiemelte, a megyeszékhely stratégiai irányvonalai közül a második helyet foglalja el az egészséges életmódra nevelés, harmadik helyen pedig az oktatás áll. Emellett rámutatott, a városban rengeteg gyerek életéhez tartozik hozzá rendszeres testmozgás.

– Csak a szolnoki sportiskolában mintegy ezer gyerek sportol. A sportiskolán kívüli szakosztályokban, így a labdarúgásban 600, a vízilabdában pedig 150-200 fiatal találja meg a számítását. A város egészét nézve pedig nagyjából 20 ezer gyerek mozog rendszeresen, amelyhez nagyban hozzájárul a mindennapos testnevelés – hívta fel a figyelmet a polgármester.

– Nagyon keményen érintett bennünket a koronavírus-járvány. Tavaly márciusban valamennyi sportlétesítményt be kellett zárnunk, a sportprogramok elmaradtak. A szolgáltatási tagdíjakat átlagban 50 százalékra mérsékeltük, sok esetben teljesen elengedtük azokat – vette át a szót a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója.

Rózsa József tájékoztatott, a megítélt 123 millió forint jelentős részét bérre, dologi felhasználásra, létesítményeik üzemeltetésére, valamint közüzemi díjakra költik.

Az összeg 23,5 százalékát ugyanakkor sporteszközökre, fejlesztésekre fordítják.

– Az elmúlt egy évben ugyanis nem tudtunk olyan eszközöket vásárolni, amelyek a versenyképességhez szükségesek – taglalta a társaság vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában