tárgyalás

2021.03.13. 07:00

Újszilvás beruházásairól egyeztettek

Az elmúlt időszak folyamatban lévő beruházásait tekintette át a napokban Földi László országgyűlési képviselő és dr. Petrányi Csaba polgármester.

Hartai Gergely

Az egyeztetésen több, térségi jelentőségű fejlesztésről is szó esett. Földi László közösségi oldalán arról számolt be, hogy nemrégiben indult el a Belügyminisztérium támogatásával létesült gyümölcsfeldolgozó próbaüzeme. Az óvoda területére ugyanakkor egy kétcsoportos, új bölcsőde építésére nyert forrást a település. A község ezen beruházása hamarosan elkezdődhet.

Mindemellett utolsó fázisához érkezett az Újszilvási Tan- és Sportuszoda, amelyet hamarosan birtokba vehet a lakosság.

Zajlik továbbá a központi sportépület kibővítése, ahol egy olyan tornaszobát alakítanak ki, mely egyrészt fallabdapályaként, másrészt gimnasztikai jellegű sport-, aerobik- és egyéb tánctevékenységek végzésére alkalmas.

A parlamenti képviselő bejegyzésében arra is felhívta a figyelmet, hogy a Magyar Falu Program keretében szintén több beruházás van folyamatban a mintegy kétezer-ötszáz lelkes településen. Indul például az Abonyi út mentén található, mintegy három és fél kilométeres kerékpárútszakasz felújítása. Illetve hamarosan elkezdődik az ezerhatszáz méteres új kerékpárút kivitelezése is a Tápió­szele–Újszilvás–Abony összekötő út újszilvási közigazgatási területén, az Ady Endre úton pedig egy kisebb játszótér épülhet meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában