SZOLNOK

2021.04.14. 15:00

Azzal fenyegette a kalauzt, hogy elvágja a torkát

A nő szabálytalanul szállított egy kutyát a vonaton.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 48 éves, Budapesten élő nő ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt. Az esetről a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tájékoztatta hírportálunkat.

A vádirat szerint a nő március 10-én délután, vonattal utazott Budapestről Kisvárdára, gyermeke és egy kistestű kutya kíséretében. A jegyvizsgáló felhívta a nő figyelmét arra, hogy szabálytalanul (kisállat szállító box és veszettség elleni oltási bizonyítvány nélkül) szállítja az ebet. Erre a nő trágár szidalmakat szórt a jegyellenőrre, aki figyelmeztette, ki fogja zári az utazásból, amennyiben nem hagy fel otromba viselkedésével.

Ezt követően a kalauz folytatta munkáját, s már négy kocsival arrébb kezelte a menetjegyeket, amikor az egyik utas szól neki, hogy a nő még mindig botrányosan viselkedik. Ekkor a jegyvizsgáló telefonon rendőröket kért a szolnoki vasútállomásra, s közölte a hőbörgő utassal, hogy Szolnokon le fogja szállíttatni a vonatról, viselkedése és a szabálytalanul szállított eb miatt.

Erre a nő megfenyegette a kalauzt, hogy elvágja a torkát, illetőleg az összes ismerősét odahívja a szolnoki vasútállomásra, és elintézik őt.

A nő fenyegetése komolyságát azzal bizonygatta, hogy kihangosította mobiltelefonját, amelyen egy (az eljárás során be nem azonosított) férfi emelt hangon megismételte a nő által mondottakat.

A szolnoki vasútállomáson a jegyvizsgáló által értesített rendőrök intézkedés alá vonták a nőt, aki miatt a vonat csak jelentős késéssel, 51 perc múlva indulhatott tovább.

A járási ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzéses eljárás keretében, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönt szabjon ki a vádlottal szemben. Az ügyben első fokon a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában