Egyre többen kérnének antitest vizsgálatot

A Hetényi Rendelőintézetében pénzért már tesztelnek.

Molnár-Révész Erika

A négymillió beoltott elérése után újabb enyhítéséket tervez a kormány. Az újranyitó szolgáltatások igénybevételéhez felnőttkorúak esetében az előzetes hírek szerint szükség lesz az úgynevezett védettségi igazolvány felmutatására.

A kormányrendelet értelmében ehhez háromféle módon lehet hozzájutni. Egyrészt a védőoltás felvételét követően, vagy akkor, ha valaki igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen. Előfordulhat, hogy az illető vélhetően átesett a fertőzésen, de nem tudott erről, vagy nem készült róla teszt. Egy utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálat viszont igazolja ezt. Éppen ezért egyre nagyobb az érdeklődés az antitest-tesztek iránt.

A megnövekedett lakossági igények miatt múlt hét péntek óta térítés ellenében lehetőség nyílik antitest-tesztek végzésére a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház Rendelőintézetében is. Ezzel egyrészt a korábbi koronavírus-fertőzés is kimutatható, másrészt a védőoltás utáni ellenanyag-termelődés is, vagyis, hogy hatásos volt-e az oltás.

– Fontos tudni ugyanakkor, hogy a vizsgálat nem alkalmas aktív koronavírus-fertőzés kizárására. A vizsgálathoz szükséges vérvételt a Hősök terén lévő rendelőintézet laboratóriumában végzik. A vizsgálat díja kilencezer forint – tájékoztatott a kórház honlapján Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház főigazgatója. További részletekről a kórház honlapján lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában