Támogatás

2021.04.07. 11:30

Ötmillió forintból fejlesztették a műfüves pályát Örményesen

A műfüves pálya reggeltől késő estig nyitva áll a lakosság előtt.

Molnár-Révész Erika

Az örményesi Náhoczki Dávid is használja a pályát

Forrás: Beküldött fotó

Kerítést építettek a megye ötödik, nagy méretű műfüves pályája köré Örményesen.

Ilyen, száztízszer hetvenkét méteres alapterületű, világítással ellátott pálya az ezer lelkes településen kívül a megyében csak Szolnokon, Jászberényben, Tiszafüreden és Karcagon található.

– Télen nagyrészt a környékbeli profi csapatok használták, de a jó idő beköszönte miatt már a saját, kültéri pályájuk is alkalmassá vált az edzésekhez, mérkőzésekhez. A kerítés pályázati forrásból, mintegy ötmillió forintból készült el, ebben az összegben a korlát építése is benne van. Fontos hangsúlyoznom, ez nem jelenti azt, hogy lezárjuk a területet, hiszen a műfüves pálya reggeltől késő estig nyitva áll a lakosság előtt. Nagyon népszerű a gyerekek körében, szinte mindig tele van – tájékoztatta hírportálunkat Török Tamás, Örményes polgármestere.

Az örményesi műfüves pálya a Belügyminisztérium felzárkóztatási programjának segítségével, pályázati pénzből épült meg tavaly, az üzemeltetési, fenntartási költségeket az önkormányzat vállalta.

Az örményesi Náhoczki Dávid is használja a pályát
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában