támogatás

2021.04.11. 19:00

Új autót vásárolhatott a fegyverneki Tőzsér család

A tágas autó megkönnyíti a család mindennapjait.

Molnár-Révész Erika

A tágas autó megkönnyíti a család mindennapjait

Forrás: Beküldött fotó

– Olyannyira szereti Csabika az új autót, hogy szinte ki sem akar szállni belőle – újságolta boldogan az édesapa, Tőzsér Csaba.

Mint arról korábban beszámoltunk, a fegyverneki Tőzsér családnak életbevágóan fontossá vált egy új autó vásárlása, mivel a régi többször is cserben hagyta őket. Ezért januárban benyújtották kérelmüket az Emmi Autóplusz pályázatára. A határozat február végén érkezett, melyben az állt: elnyerték az ötvenszázalékos állami támogatást.

A tágas autó megkönnyíti a család mindennapjait
Fotó: Beküldött fotó

– Hétmillió forintot igényeltünk, az állam három és felet szavazott meg, a fennmaradó összeg a helyi alapítvány és támogatók segítségével gyűlt össze, alig egy hónap alatt – mondta a családfő.

– Olyan autót szerettünk volna venni, amiben elfér Csabika mindkét kerekesszéke. Azért van szükség mindkettőre, mert sok helyen még nem biztosítottak az akadálymentesítési feltételek, az ilyen esetekben pedig nem tudjuk használni az elektromosat, csak a mechanikusat. Szerencsére sikerült egy erre a célra tökéletesen megfelelő gépjárművet találnunk, egy hétszemélyes családi autót. Múlt csütörtökön vásároltuk meg – tudtuk meg az édesapától.

Nem túlzás azt állítani, hogy az autó életbevágóan fontos a Tőzsér családnak. A kisfiú ugyanis a ritka, gerinceredetű izomsorvadással, vagyis az SMA-val küzd, melynek során nemcsak a mozgásért, hanem a légzésért felelős izmok is leépülnek, amennyiben a beteg nem kap segítséget. Ezért Csabit állandóan különböző kezelésekre szállítják, többek között Budára is, ahol a Spinraza nevű gyógyszert kapja. Emellett különböző gyógytornákra is hordják a kisfiút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában