Abony

2021.05.16. 07:00

Fiatalokat segítő alapítványt támogatnának a felújított épülettel

A beruházás összértéke a tervek szerint mintegy tíz millió forint, melyből nyolc millió a maximálisan elnyerhető összeg.

Hartai Gergely

Krupincza Tamás az egyik felújítandó szobát mutatja

Fotó: Nagy Balázs

Az előkészítés szakaszában jár az Egyedül Nem Megy Alapítvány fejlesztési pályázata. Az abonyi önkormányzat hónapokkal ezelőtt döntött a Nagykőrösi út 3. szám alatti helyi védettségű épület felújítási terveinek elkészítéséről – tájékoztatott a napokban a városháza.

Megtudtuk, az épület rekonstrukciójának célja az Egyedül Nem Megy Alapítvány fiatalokat segítő akkreditált foglalkoztatásához szükséges feltételek megteremtése. Krupincza Tamás, a polgármesteri hivatal településfejlesztési osztályának munkatársa közölte, a beruházás összértéke a tervek szerint mintegy tíz millió forint, melyből nyolc millió a maximálisan elnyerhető összeg.

– A beruházás főbb elemei között szerepel az udvar teljes rendezése, a kerti burkolatok cseréje, füvesítés, új fák telepítése, új kerítés építése, valamint az épület acélszerkezetes előtetejének elbontása, a fedélszék külső faszerkezetének javítása, mázolása. Várható még teljes nyílászárócsere, az eredetivel egyező fából készült ablakokkal, ajtókkal – válaszolta megkeresésünkre a szakember.

Krupincza Tamás az egyik felújítandó szobát mutatja
Fotó: Nagy Balázs

Ezek mellett kilátásba helyezik új lábazat készítését, homlokzati díszek tisztítását, a homlokzatvakolat javítását, színezését, a belső teherhordó falak utólagos vízszigetelését, a padlószerkezet bontását, új padló készítését. A kivitelezés része ezenfelül a pinceszint vízszigetelése, a földszinti mennyezetvakolat javítása, festési munkálatok, a homlokzati falak hőszigetelése, a tetőtér lépésálló vízszintes hőszigetelése, teljesen új fűtési rendszer kiépítése és villamosvezeték-csere is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában