Galériával

2021.05.03. 15:53

Kitárta kapuját a jászberényi állatkert

A járványügyi szabályok legújabb enyhítése után május elsején újranyitott a Jászberényi Állat- és Növénykert.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A gondozók és a gyűjtemény lakói már nagyon várták a látogatókat és remélik, hogy hosszú idő után újra élettel telnek meg a mindennapok.

– Hétvégén összesen ötszáztizenhét látogató érkezett az állatkertbe. Ez a szám csak töredéke az ilyenkor már megszokottnak – mondta el érdeklődésünkre Kovács Ágnes gyűjteményvezető-helyettes.

Remélik, hogy egyre többen fedezik fel újra a létesítmény szépségeit, szabadidős lehetőségeit. Folytatódnak a népszerű látványetetések, megnyílt a kecskesimogató és a játszótér. Megtudtuk azt is, hogy hamarosan új látnivalóval bővül a gyűjtemény, a technikai feltételek biztosítását követően egzotikus lepkéket mutatnak be az oktatóházban.

Nyitás után az állatkertet csak védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorúak és a felügyeletük alatt érkező kiskorúak látogathatják. Nem kötelező a maszk viselése, ám a fertőzés által veszélyeztetett állatok megóvása érdekében javasolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában