Polgárőrök segítik az oltópontra jutást Jászárokszálláson

Jelenleg csak hétvégén tudják elvinni a lakosokat az oltópontra.

Illés Anita

A helyi polgárőr egyesület nemcsak a közbiztonságra figyel, hanem segíti a koronavírus-járvány elleni védekezést is. Tagjai közreműködnek a lakosság oltópontra történő be- és hazaszállításában – tájékoztatott Czuczu Krisztián polgárőr, a közösség egyik oszlopos tagja, szervezője. A háziorvosokkal együttműködve minden lakosnak segítenek, aki nem tud eljutni a jászberényi vagy a gyöngyösi oltópontra.

– Jelenleg csak a hétvégi időpontokat tudjuk megoldani, de rövidesen egyik tagtársunk már hétköznap is vállalja a szállítást. Egyszerre csupán két főt szállítunk, de természetesen többször is fordulunk, ha ez szükséges – hangsúlyozta.

A polgárőr hozzáfűzte: felhívásukat a város honlapján és a Facebookon egyaránt közzétették, ugyanakkor nem biztos, hogy az idősebbek figyelemmel kísérik az interneten olvasható információkat, ezért arra kérik a hozzátartozókat, hogy adják át nekik az üzenetet. Amennyiben szükségük van polgárőri segítségre, jelezzék azt a háziorvosnak – hívta fel rá a figyelmet Czuczu Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában