Galériával

2021.05.27. 17:30

Testünk a csoda címmel interaktív kiállítás nyílt Jászfényszarun

A gyerekek hasznos információk segítségével fedezhetik fel hogyan működik az emberi test.

Illés Anita

Fotó: Picasa

Jászfényszarura érkezett a Játékos tudomány Testünk a csoda című utazó kiállítása. A gyerekek immun vár, csont kirakó, szívpumpa, hormonrakéta és még számos interaktív játék, valamint képek és hasznos információk segítségével fedezhetik fel hogyan működik az emberi test. A látványos ismeretterjesztő tárlatot ezen a héten látogatják az óvodás és iskolás csoportok a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Ottjártunkkor a IV. Béla Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 1. A osztályos tanulói a kiállítás egyik állomásán éppen a máj funkcióját tanulmányozták. Az emberi test működésének titkaiba Fáczán Izabella osztályfőnök avatta be a gyerekeket. Megismerkedhettek többek között a szervek működésével, a helyes táplálkozással és egészséges életmóddal, a higiéniai szabályokkal.

A diákok érdeklődve próbálták ki az izgalmas interaktív játékokat, melyek egy-egy testi funkciót szemléltettek. Május 29-én, szombaton a családok számára ingyenesen látogatható a különleges kiállítás, a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában