Galériával

2021.06.24. 17:00

Átadták a jászkarajenői lovasturisztikai centrumot

Immár másfél éve vár a település arra, hogy elkészüljön a falu vadonatúj turisztikai központja, mely a lovassportok szerelmeseinek kedvez igazán. A futballpálya környezetében elhelyezkedő komplexum munkálatait a közelmúltban fejezték be, hivatalos átadására pedig csütörtökön került sor.

Hartai Gergely

Fotó: Hartai Gergely

Az ünnepi eseményen Palya István polgármester arról beszélt, közel harminc éve annak, hogy elkezdődött náluk a lovassport, és tizenöt éve, hogy versenyszerűen működik. A Pest megyei községben ugyanis régi hagyománya van a fogathajtó versenyeknek. E szép tradíciót a jövőben is ápolná a falu.

– A lovasturisztikai központ létesítésével szerettünk volna továbblépni, folytatni a lovasélet hagyományait, és persze megszólítani a gyerekeket. Nem csupán a fogathajtás, de az oktatás felé is nyitottak vagyunk. Újabb terveink is vannak, melyek a terület további bővítését szolgálják, hogy egész évben tudjunk programokat szervezni – fűzte hozzá a polgármester.

A rendezvény vendégeként mondott beszédet a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára. Réthy Pál felidézte: Jászkarajenő a kezdetektől részt vesz a közfoglalkoztatási programokban, amelyek keretében 2011 óta több mint 666 millió forint érkezett a településre.

– A jelenlegi fejlesztéssel a falu jóval hatékonyabban vehet részt a hazai lovassportban. A teljes beruházási támogatás 290 millió forint volt, és bár 245 millió forintra szerződtünk, történt egy ráemelés, mely 45 millió forintot tett ki – hangsúlyozta.

A térség országgyűlési képviselője, Földi László is az idegenforgalmi létesítményt méltatta. – Az elmúlt 20-25 évben nagy változásokon ment át a község. Történt iskolafelújítás, piaccsarnok-építés, szennyvízcsatorna-beruházás, és most a lovascentrum átadása a következő állomás. Köszönöm mindenkinek, aki ennek megvalósításában szerepet vállalt – fogalmazott zárszavában a honatya. A hivatalos program a csarnoképület megáldásával és szalagátvágással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában