Galériával

2021.06.26. 11:00

Díjazták a pálinkákat a jászapáti programkavalkádon

A Jászsági Pálinka Lovagrend tagjai nehéz helyzetben voltak a mustra során, hiszen jobbnál jobb nedűket kóstoltak meg.

Illés Anita

Kiállítással és jászsági pálinkamustrával kezdődött pénteken az aratónapi hagyományőrző, kulturális, szórakoztató és gasztronómiai programkavalkád Jászapátin, a Gazda Farmon.

A Jásztánc Alapítvány szakmai napjának keretében kéméndi hagyományőrzők közreműködésével nyílt meg délután A hétköznapi viseletek című kiállítás. Hosszú kényszerszünet után ismét tartottak Jászsági Pálinkamustrát, amelyre hetvenhét pálinkát neveztek be.

A Jászsági Pálinka Lovagrend tagjai nehéz helyzetben voltak a mustra során, hiszen jobbnál jobb nedűket kóstoltak meg. Az aratónap legjobb pálinkájának Busa Norbert szilvapálinkája bizonyult. A legkülönlegesebb Szabó Péter bodzapálinkája lett, a mustra legjobb pálinkájának járó elismerést Gojsza István tölgyfahordóban érlelt faeper pálinkája kapta. Különdíjas Sándor János nedűje lett.

A rendezvényt táncház színesítette. Szombaton aratónappal és birka főzőversennyel, kulturális műsorral, koncertekkel folytatódik a programsorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában