Járványhelyzet

2021.06.21. 07:00

Fél év után nyitotta meg kapuit a tiszafüredi könyvtár

Egyszerre legfeljebb tízfős csoportokban lehet látogatni a kulturális intézményt.

Ujvári László

Prinyi Tünde a Kedvenc könyvem pályázatról is szólt

Fotó: Ujvári László

Júniustól ismét látogatható a Tiszafüredi Városi Könyvtár és Információs Központ, fél év bezártság után fogadhatják újra az olvasókat. Szinte minden szolgáltatás elérhető, de a könyvek helyben használata továbbra sem engedélyezett.

– A vonatkozó kormányrendelethez igazítottuk a könyvtár nyitását, ami azt jelenti, hogy bizonyos előírásoknak teljesülniük kell. Az intézmény látogatása védettségi igazolványhoz kötött, a tizennyolc év alattiak pedig igazolvánnyal rendelkező felnőtt társaságában vehetik igénybe a könyvtár szolgáltatásait – mondta hírportálunk érdeklődésére Prinyi Tünde.

Prinyi Tünde a Kedvenc könyvem pályázatról is szólt
Fotó: Ujvári László

– Elővigyázatosságból az intézmény területén kötelező a szájmaszk viselése, a kézfertőtlenítő szer használata, valamint a biztonságos távolság megtartása – folytatta a könyvtár igazgatója.

A nyitvatartás visszaáll a járványhelyzet előtti, megszokott idősávokra, hétfőnként a bibliotéka zárva tart, és keddtől szombatig várják az olvasókat. Mint megtudtuk, még közvetlenül a féléves kényszerszünet előtt hirdették meg a Kedvenc könyvem kreatívan elnevezésű pályázatot, gyerekektől és felnőttektől egyaránt érkeztek alkotások, a beküldött pályamunkákat – többnyire rajzokat – egy kiállítás keretében július harmadikáig mutatják be a látogatóknak.

A nyitás örömére már hetedik alkalommal hirdették meg a könyvtár hagyományos vers- és prózaíró pályázatát, június közepéig várták a pályaműveket. Jelenleg az alkotások értékelése zajlik, az eredményhirdetésre június harmincadikán kerül sor.

– Az elmúlt fél évben sem unatkoztunk, selejteztük, rendszereztük a könyvállományt, és közel egymillió forint értékben rendeltünk, vásároltunk új köteteket – hangsúlyozta az intézményvezető.

– Figyelembe vettük a hozzánk beérkező olvasói igényeket, emellett igyekeztünk hozzájutni a legnépszerűbb és legújabb könyvekhez, legyen szó regényekről, gyermekkönyvekről, szépirodalomról, útikönyvekről vagy szakirodalomról – sorolta.

Fontos, hogy egyszerre legfeljebb tízfős csoportokban lehet látogatni a bibliotékát. Kérik az olvasók megértését, valamint a szabályok maradéktalan betartását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában