Szolnok

2021.06.23. 13:30

Fordulópont lesz az idei Múzeumok Éjszakája

A június 26-ai esemény igazi fordulópont lehet.

Rimóczi Ágnes

Tapasztó Ildikó és Dr. Horváth László a szerdai sajtótájékoztatón

Fotó: Kiss János

„Ez az éjszaka nem alvásra való!” Így harangozzák be a szervezők az idei Múzeumok éjszakáját, mely Szolnokon is számos érdekes programot kínál az érdeklődőknek.

A június 26-ai esemény igazi fordulópont lehet, hiszen ezzel az eseménnyel végre visszatalálhatunk arra az útra, melyen az emberek ismét örülhetnek a találkozásoknak.

– Az idei évben az országos programsorozat tematikája a fordulópont, ezért nagyon bízunk benne, hogy ez valóban az lesz és ez után újra egyre többször összejöhetnek az emberek, s örülhetnek a közösségi élményeknek – emelte ki az eseményről tartott sajtótájékoztatón Tapasztó Ildikó.

A szolnoki önkormányzat oktatási, kulturális és sport osztályának osztályvezetője elmondta, hogy mindezért nagyon sokat dolgoztak a résztvevő szervezetek, akik a városháza koordinálásával fogtak össze és biztosítanak majd a látogatóknak különleges programokat szombaton.

Tapasztó Ildikó és Dr. Horváth László a szerdai sajtótájékoztatón
Fotó: Kiss János

– Tizenegy szervezet, huszonegy helyszínen kínál majd kikapcsolódási lehetőséget. Öröm számunkra, hogy Szolnok mellett idén is csatlakozott Rákóczifalva a rendezvényhez. Bízom benne, hogy mindenki megtalálhatja a számára megfelelő programot – tette hozzá az osztályvezető.

Hasonlókban bízik a Damjanich János Múzeum igazgatója is. Dr. Horváth László a tájékoztatón elmondta, hogy 2004 óta rendezik a múzeumok éjszakáját, ami mára már túlmutat a kezdeteken, ma már igazi kulturális ünnep ez a nap.

– Mindannyiunknak azt kívánom, hogy páratlanul sikeres, látogatott, végre felszabadult ünnep legyen a szombati, ám kérek mindenkit, hogy a teljes élmények érdekében felelősséggel ünnepeljen – emelte ki a múzeumigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában