útinform

2021.06.28. 11:00

Itt lassíthatják közúti munkálatok a forgalmat a Jászkunságban

Cikkünkben összeszedtük a hétfőn érvényben lévő, Jász-Nagykun-Szolnok megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Szoljon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Útinform hétfői összefoglalójában jelzi, hogy az M4-es gyorsforgalmi úton, az Abony-nyugat csomópontnál a 92-es km-nél, a 406-os főút csatalakozásánál egy rövid szakaszon, új nyomvonalra terelik a járműveket.

A 4-es főúton,

  • Szajolnál, a 110-es km környezetében építési munkák miatt a Törökszentmiklós felé tartó oldalt – egy rövid szakaszon – lezárták, a forgalmat a szembejövők oldalára terelik, ahol irányonként egy-egy sávon haladnak a járművek.
  • Törökszentmiklós előtt, a 113-as km közelében az M4-es autóút építéséhez kapcsolódó munkák miatt sávelhúzással terelik a forgalmat.
  • A 32-es főúton, Szolnok közelében az M4-es autóúttal kapcsolatos építési munka miatt korlátozásra készüljenek. A 67-es km-nél a főutat lezárták, a forgalmat egy helyben megépített terelőúton vezetik, a 68-as km-nél pedig felére szűkítették az útpályát, és jelzőlámpa irányít.

    A 311-es főúton,

  • Cegléden, a Jászberényi úton, a kertészet közelében kerékpárutat építenek. A 33-as km közelében, az M4-es autóút felől érkezők terelőúton juthatnak el a város központja felé.
  • Nagykáta és Farmos között, a 6-os km környezetében a vasúti kereszteződést és annak környezetét építik át. Az augusztus végéig tartó munkánál félpályás lezárást vezettek be, és szükség esetén jelzőőrök irányítanak.
  • Lakitelek és Tiszakürt között, az M44-es gyorsforgalmi út építése kapcsán a Tiszakürtre vezető Petőfi utca legelejét lezárták, így Tiszakürt település a 44-es főút felől jelenleg csak a Táncsics Mihály utcán át közelíthető meg.

    Az érintett helyszínt térképen is megnézhetik.

    Kompok, kamionstop:

    A Tisza középső szakaszán Vezseny és Martfű között továbbra is szünetel az átkelés.

    A kamiontilalom ideje július elsejétől változik: E hét végén, július 3-án szombaton 15.00 órától vasárnap este 10.00 óráig lesz tiltott a 7.5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik közlekedése. A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig vagy az első lerakóhelyig júliusban és augusztusban, a kamionstop ideje alatt is elmehetnek.

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában