Javulnak a járványügyi adatok a Jászkunságban

Megyénkben is sikeres volt a kiemelt csoportok oltása és a lakossági oltás egyaránt.

Hartai Gergely

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A napokban tartotta ülését a Megyei Oltási Munkacsoport. Dr. Berkó Attila kormánymegbízott, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke, a Megyei Oltási Munkacsoport vezetője a szolnoki egyeztetésen elhangzottakkal kapcsolatban azt közölte, mostanra a megyében is a legtöbb regisztrált megkapta az oltását.

– Természetesen, aki regisztrált, továbbra is lehetősége van felvenni az oltást. A munkacsoport figyeli, hogy melyik praxisban és oltóponton mennyi vakcinára van még jelentkező. Emellett ezekben a hetekben nagyszámú második oltás esedékes, amihez a munkacsoport folyamatosan biztosítja a szükséges vakcinákat a háziorvosok és az oltópontok számára – tette hozzá.

Dr. Berkó Attila kifejtette, a munkacsoport a legutóbbi ülésen meghallgatta a megyei tisztifőorvos, a megyei kórházigazgató, a kollegiális háziorvosi vezető és a mentőszolgálat vezetőjének beszámolóját a járványhelyzet térségbeli alakulásáról. Beszámolóik alapján megyénkben is az országos helyzethez hasonlóan meredeken csökken a koronavírusos esetek és megbetegedések száma.

– Bár a járvány harmadik hullámát letörtük, a koronavírus még nem tűnt el, ezért továbbra is érdemes kérni az oltásokat. Vakcinákból és oltási időpontból most már bőséggel áll rendelkezésre, az oltásra online lehet időpontot foglalni. Ezért mindenkit arra kérünk, regisztráljon – fogalmazott a kormánymegbízott.

Megtudtuk, megyénkben is sikeres volt a kiemelt csoportok oltása és a lakossági oltás egyaránt. Az elmúlt hónapok védelmi munkáját óriási logisztika, és megfeszített emberi munka övezte.

– Tisztelet és hála az orvosoknak, ápolóknak, rendvédelmi dolgozóknak, tisztviselőknek, a szállítást és raktározást végzőknek, és mindenkinek, aki részt vett a védekezésben. Az eredményeket közösen, a szakemberek elhivatottságával és a térségben élők együttműködésével érhettük el – összegzett dr. Berkó Attila.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában