Tájékoztatás

2021.06.20. 18:00

Megyénket is érinti a Nyugatiban zajló karbantartások miatti lezárás

A vasúttársaság június 19-től július 17-ig kiemelt karbantartásokat végez a pályaudvari vágányhálózaton, annak teljes lezárásával. A lezárás ideje alatt a Nyugatiba nem érkeznek és onnan nem indulnak vonatok. Érdemes előre megtervezni az utazásokat a közlekedési társaságok menetrendi keresői segítségével, a www.mav.hu/nyugati oldalon tájékozódhatnak az utasok a változásokról.

Szoljon.hu

Budapest, 2020. október 26. Kõbánya alsóra érkezik a MÁV KISS emeletes motorvonata Monorról. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA / Bizományosi

Fotó: Róka László

Budapest–Cegléd–Szolnok–Nyíregyháza–Záhony vonal:

  • Az InterCity-k a Nyugati pályaudvar helyett Zuglóból indulnak és oda is érkeznek.
  • A sebesvonatok Kőbánya-Kispestig közlekednek, és onnan indulnak néhány kivétellel: Munkanapokon a Nyíregyházáról 4:45-kor induló 6129-es sebesvonat Zuglóig közlekedik, 8:23-kor érkezik. Hétfőtől szombatig a Debrecenből 3:26-kor induló 6019-es számú sebesvonat Zuglóig közlekedik, 6:23-kor érkezik. Munkanapokon Zuglóról 15:34-kor indul a 6136-os nyíregyházi sebesvonat, hétfőtől szombatig Zuglóról 21:34-kor indul a 6018-as debreceni sebesvonat.
  • A Z50-es jelzésű zónázó vonatok a 70-es vonali Z70-es jelzésű zónázó vonatokkal egyesítve Z57-es jelzéssel Szob―Rákosrendező―Cegléd, illetve Szolnok viszonylatban közlekednek. Rákosrendezőn nincs lehetőség le- és felszállásra, a vonatok Budapesten belül Rákospalota-Újpesten, Zuglón, Kőbánya alsón, Kőbánya-Kispesten és Ferihegyen állnak meg.
  • A monori S50-es jelzésű személyvonatok a 70-es vonali S70-es jelzésű személyvonatokkal összevonva S57-es jelzéssel Vác―Rákosrendező―Monor viszonylatban közlekednek. A vonatok Budapesten belül Rákospalota-Újpesten, Istvántelken, Rákosrendezőn, Zuglón, Kőbánya alsón, Kőbánya-Kispesten és Ferihegyen állnak meg.
  • Kivételek:

  • A munkanapokon Szolnokról 4:40-kor, 5:40-kor, Kecskemétről 5:12-kor és 6:12-kor induló vonatok Monorierdőn nem állnak meg, csak Zuglóig közlekednek.
  • A Budapestről Szolnokra 3:43-kor induló 2640-os S50-es jelzésű vonat nem közlekedik, a 6140-es számú nyíregyházi személyvonat útvonalát meghosszabbítják, Szolnok helyett 5:03-kor Ceglédről indul. (Ez a módosítás még július 18-án hajnalban is érvényes.)
  • A Ceglédről 3:01-kor induló S57-es jelzésű vonat naponta közlekedik.
  • A 2859-es számú Z50-es jelzésű vonat Cegléd helyett Szolnokról indul 4:55-kor.
  • A Szobról 19:55-kor induló Z57-es vonat, továbbá a Zuglóról 17:39-kor induló Z50-es jelzésű vonat Cegléd helyett Szolnokig közlekedik.
  • A Budapest–Cegléd–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon közlekedő távolsági vonatok Ferihegy és Kőbánya-Kispest, illetve Zugló között felármentesen igénybe vehetők – olvasható a MÁV Zrt. közleményében.

    Budapest–Cegléd–Szeged vonal:

  • A Budapest–Szeged közötti InterCity vonatok a Nyugati pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldről indulnak és oda érkeznek, Ferencvárosban is megállnak.
  • Budapest-Kelenföld és Ferihegy között a Budapest-Kelenföld és Szeged között közlekedő InterCity-vonatok gyorsvonati részében felármentesen, gyorsvonati pótjegy megváltása nélkül utazhatnak.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában