Összefogás

2021.06.16. 16:00

Mezítlábas ösvényeket készítettek a Pletykafaluban

A munkálatokból a közösség tagjai is alaposan kivették a részüket.

Rimóczi Ágnes

Szolnokon mezítlábas ösvényt adtak át a Pletykafaluban. Képünkön az ott élők már ki is próblták az érdekes új kültéri kreációt.

Fotó: Nagy Balázs

Összefogásból ismét jó példát mutattak a Pletykafalu lakói. A városrészben két mezítlábas ösvényt készítettek, a munkálatokból a közösség tagjai is alaposan kivették a részüket.

– Több héten keresztül zajlott a munka, az itt élő családok felváltva, sokszor együtt dolgoztak az ösvények részein – mondta el Fekete Anikó.

A városrészben élő fiatal családanya, a lakóövezet szépítéséért működő Szolnok Pletykafalu Közössége Egyesület tagja elárulta, hogy az ösvények ötlete még a „bezártság” idején született meg.

– Online beszélgetések során merült fel, a megvalósításhoz aztán egy nagyáruház pályázatán nyertünk támogatást. Az összeghez azonban szükség volt még kiegészítésre, cégek, társaságok álltak mellénk és támogatták a kezdeményezésünket. Velük és a városrészben élők összefogásával készülhettek el a mezítlábas ösvények, egyik az Ifjúsági lakótelepnél, másik pedig a szánkózódombnál – számolt be a végeredményről Menkó Gyula, az egyesület elnöke.

Fotó: Nagy Balázs

Az ösvényeken kavicsos, homokos, téglával, fakéreggel és tobozokkal borított „talajon” lehet végigsétálni, ami elsősorban a gyerekek kedvence, de a felnőtteknek is élményt nyújthat. Az ifjúsági lakótelepen virágokkal díszítették az ösvény közepét, a szánkózódombnál pedig a maradék anyagokból egy kunyhót is építettek az ügyes kezű apukák.

– Szeretnénk tovább szépíteni a lakókörnyezetünket, ezért újra pályázunk a nagy áruháznál, siker esetén egy nyársalót építünk a szánkózódombnál – tette hozzá végül az egyesületi elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában