Szolnok

2021.06.09. 14:35

Összesen húsz tantárgyból mérették meg magukat diákok

Nehéz, megpróbáltatásokkal teli tanév van a diákok és a tanárok háta mögött.

Köllő Judit

A gimnázium tanulói jól szerepeltek az országos versenyen

Fotó: Nagy Balázs

Olyan időszak, amikor a középiskolások hónapokon át odahaza, digitális tanrendben sajátították el a tananyagot. Ennek ellenére most is kimagaslóan szerepeltek a Verseghy Ferenc Gimnázium tanulói az OKTV-n, vagyis az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen. A gimnázium tanulói húsz tantárgyból indultak a megmérettetésen, felkészülésüket pedig huszonkilenc tanár segítette.

Végül tizenegy tanuló jutott a döntőkbe, s ott nagyon értékes helyezéseket szereztek.

Magyar irodalomból Baráth Márta tanárnő készítette fel a fiatalokat, akik közül Sila Petra nyolcadik, Iványi Evelin tizenhatodik, Bendó Dorina pedig harmincadik lett. A tanulók között sokan kimagaslóan jó eredményeket értek el idegen nyelvekből is. Németből Gazdag Helga tanárnő felkészítésével Kotora Abigél hatodik helyezést ért el. Voltak, akik több nyelven is vizsgáztak, Czifra Botond például tizedik helyezett lett latinból, míg a francia vizsgán tizennyolcadik, Kalocsa Dóra pedig huszonkettedikként távozhatott.

Spanyolból Báti Evelin huszonhetedik lett, az ő felkészítő tanára dr. Valyon Eszter volt. Fizikából is megmérették magukat a fiatalok, Veres Dénes felkészítésével Fonyi Máté tizenhatodik lett. Informatikából Tekse Marianna segítségével Tornyi Csaba huszonhetedik, míg biológiából Mező Regina harminckettedik lett. Őt Borosné Szlávik Mária segítette.

A gimnázium tanulói jól szerepeltek az országos versenyen
Fotó: Nagy Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában