Dukai Rita

2021.06.26. 17:00

Pozitívan tekint a jövőbe a jászberényi mozi ügyvezetője

A Jászberényben található Lehel Film-Színház életét is megnehezítette a járványhelyzet miatti bezárás. Ennek következtében több rendezvény is elmaradt, azonban a megvásárolt jegyeket visszaváltották a nézőknek. Dukai Ritával, az intézmény ügyvezetőjével beszélgettünk a járványhelyzetről, valamint a jövőbeli tervekről.

Szoljon.hu

Fotó: Pető Márk

– Hogyan sikerült átvészelni a koronavírus miatti nehéz időszakot?

– Bár nézőket nem fogadhattunk és filmeket sem vetíthettünk, a munka nem állt meg. A bezárás ideje a már korábban nyert CLLD pályázat keretében felújítottuk a vizesblokkot, korszerűsítettük a vetítés- és hangtechnikai eszközeinket. Néhány munkatársunk a bezárás után egyéb adminisztrációs feladatokat látott el, valamint önkéntesként tevékenykedett a jászberényi oltópontokon.

– Mire számítanak az idei nyáron?

– A filmek megjelenéseit sajnos nem tudjuk befolyásolni, az, hogy mikor jelenik meg egy film, a forgalmazók döntésén múlik.

Azonban nem vagyunk kétségbe esve, mert rengeteg nagyszerű film vár bemutatásra idén, ha a vírushelyzet nem változik.

Továbbá, mozink rendszerint helyet ad klubkoncerteknek és színházi előadásoknak, amelyek mind nagy népszerűségnek örvendenek a jászberényiek körében. Kulináris filmklub elmaradt részei is megrendezésre kerülnek. Megnyertünk egy újabb fejlesztési pályázatot, melynek keretében további fejlesztések valósulnak meg a közeljövőben, alacsony nézőszámú látogatottság idején.

– Milyen feltételekkel látogatható a mozi?

– A kormány rendelkezéseinek értelmében a mi mozinkat is csak a védettségi kártyával rendelkező személyek látogathatják. Nézőink belépéskor a plasztik védettségi igazolvánnyal vagy az EESZT alkalmazással és érvényes személyigazolványuk felmutatásával tudják magukat és védettségüket igazolni.

– Találkozhatnak-e a látogatók valami újdonsággal, újítással?

– 2020-ban fejlesztettük a vetítéstechnikai eszközeinket, illetve a novemberi bezárás után készült el a mozi mosdóinak felújítása, így a nézők lényegében most találkozhatnak ezekkel először. Folyamatban van az adminisztrációs pultot felújítása. Klímákat, nézőtéren üléseket tisztítunk. A belső tisztasági festés is megvalósul. Nagy karbantartást végzünk a vetítőgépeken. Folyamatosan arra törekszünk, hogy a nézőinknek mindig jobbnál jobb mozi élményt tudjunk biztosítani. Szeretnénk, ha közönségünk visszatérne a filmvásznak elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában