Videóval

2021.06.03. 13:45

Szolnokon is segítik a magukra hagyott édesanyákat

A baba-mama csomagokkal azoknak az édesanyáknak nyújtanak segítséget, akiket szülés után nem várja otthon a gyermek édesapja.

Köllő Judit

Balról: Huber Katalin, Nagy Brigitta, Horváth Vivien, Szalay Ferenc

Fotó: Mészáros János

Az Anyák az Anyákért Alapítvány és a babamamatudakozo.hu közösen gyűjt adományt az újszülött gyermekkel magára hagyott édesanyákért. Céljuk, hogy a lehető legtöbb egyedülálló édesanyának azonnali segítséget nyújtsanak.

A kezdeményezéshez Szolnok önkormányzata is csatlakozott, és csütörtökön délelőtt átadták a csomagokat, melyeket a Családok Átmeneti Otthona továbbít majd az édesanyák felé. Az eseményt Huber Katalin, a babamamatudakozo.hu tulajdonosa és Szalay Ferenc polgármester nyitotta meg.

– Tavaly az Anyák az Anyákért Alapítvánnyal közösen gyűjtöttünk adományokat, ennek apropóján jutottunk el Szolnokra is – mondta Huber Katalin. – Három baba-mama csomagot ajánlunk fel, amit a várandósan egyedül maradt édesanyáknak juttatunk el. Magyarországon minden tizedik édesanya megy úgy haza szülés után, hogy nem várja otthon apuka. Ezeknek az anyáknak szeretnénk segíteni legfőképp az önkormányzatokon keresztül – hangsúlyozta.

A dobozban a baba ellátásához szükséges eszközök találhatók
Fotó: Mészáros János

A program fő üzenete: minden gyermek egyenlő. A csomag egy régi finn mintára épül, amely a baba ellátásához szükséges eszközöket tartalmazza. Jelenleg huszonkét termékből áll, mely folyamatosan bővül, így többek közt megtalálható benne matrac, pelenka, popsitörlő, takaró, steril cumisüveg, hajkefe, szoptatási tanácsadó, D-vitamin és mindenmentes kozmetikumok.

– Ez egy nagyon fontos kezdeményezés az anyukák számára, így nem is kérdés számunkra, hogy támogatjuk ezt a megmozdulást. Fontos, hogy minden gyermek olyan hasonló egyenlőséget tudhasson magáénak, mint aki teljes családban nő fel – tette hozzá Szalay Ferenc polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában