hagyomány

2021.06.16. 12:00

Testi és lelki megújuláshoz kértek erőt a fényszarui zarándokok

Gyalog idén tizenöt, kerékpárral pedig tizenegy hívő vett részt a zarándoklaton.

Illés Anita

A csoport a jászok legfontosabb zarándokhelyéhez látogatott

Fotó: Pesti József

A római katolikus egyházközség 1995 óta minden évben szervez zarándoklatot Mátraverebély-Szentkúra, a Nemzeti Kegyhelyhez. Ezt a hagyományt a koronavírus-járvány sem törte meg.

A hívők tavaly és ebben az évben is útnak indultak a jászok legfontosabb zarándokhelyéhez, ahol a Szűzanya segítségét kérték a testi, lelki megújuláshoz.

A csoport a jászok legfontosabb zarándokhelyéhez látogatott
Fotó: Pesti József

Sándorné Tóth Éva kántor, hitoktató érdeklődésünkre elmondta, hogy gyalog idén tizenöt, kerékpárral pedig tizenegy hívő vett részt a zarándoklaton, ketten pedig kísérték a csoportot. Örömét fejezte ki, hogy évről évre helyi fiatalok is csatlakoznak a testi, lelki feltöltődést adó élményhez.

Csoportjuk legfiatalabb tagja ezúttal egy tizenhárom éves diák volt, legidősebb résztvevője hatvanhét évesen teljesítette a közel hetven kilométeres távolságot.

A felemelő, hitet mélyítő út végén a zarándokok letették terheiket, fájdalmaikat a Szűzanya előtt és hálát adtak Istennek az életért. Szentmisén családtagjaikért, közösségeikért és a város minden lakójáért imádkoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában