Galériával

2021.07.05. 17:25

Korona 20/21: a legszebbnek ítélt alkotásokat díjazták Szolnokon

Hímzett terítők, maszkok, egyedi ékszerek, saját tervezésű táskák. A Nyugdíjasok és Idősek „Életet az éveknek” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete, a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesülete még januárban hirdette meg a Korona 20/21 alkotói pályázatot.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Kiss János

Az összefogással azt a célt tűzték ki, hogy a idősödő korosztály is bemutathassa, hogyan élte meg a járvány kitörését, illetve az ezzel kapcsolatos korlátozások bevezetését. Az alkotásokat a sokszínűség, a hagyományok őrzése, az érzések őszinte kinyilatkoztatása jellemezte.

– Egy korábbi idősügyi tanácsülésen fogalmazódott meg az összefogás ötlete. A fiatalok és idősek gondolataikat úgy szőhették össze, hogy eközben a két korosztály egymásra találhatott. Annál nagyobb boldogság ugyanis nincs, ha gyermekeink és unokáink megállják a helyüket az életben. A pandémia idején mindenkinek meg kellett találni valamit, amivel a felszabadult, otthon töltött idejét hasznosan tudja tölteni – fogalmazott ünnepi beszédét Szalay Ferenc polgármester.

– Fantasztikus alkotások születtek – mondta a kiállítás megnyitóján Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei közgyűlés alelnöke.

– Önök felismerték az értéket abban az időszakban, ami családi, baráti kötelékeket szakított szét.

– Ma, amikor végre újra találkozhatunk, a kiállított darabok örök mementóként maradnak a jövő nemzedék számára.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő hozzáfűzte: az elmúlt év tavaszán senki nem gondolt arra, mi áll előttünk. És bár a szeretetteljes családi együttlétet semmi sem pótolhatja, számos olyan megoldás született, ami segítette az időseket és fiatalokat, megmozdultak az alkotó energiák is, amik nemcsak a lelket, hanem az immunrendszert is erősítették.

A több mint háromszáz remekművet százharmincnégy jelentkező készítette, a zsűri által legjobbnak ítélteket öt kategóriában jutalmazták hétfőn, a tárlat július 15-ig tekinthető meg az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában