3 kérdés, 3 válasz

2021.07.17. 14:00

Béki József: A temetőt és a strandot is korszerűsítenénk Tiszaföldváron

Béki Józsefet, a Tiszaföldvári Városüzemeltető Kft. új vezetőjét kérdeztük.

P. P. N.

– Ezt megelőzően milyen feladatkört látott el?

– Korábban kilenc évig dolgoztam a városüzemeltetésnél, százötven ember munkáját koordináltam. Kisebb kitérő után márciusban tértem vissza, a képviselő-testület bizalmat szavazott nekem, így július 1-jétől irányítom a városüzemeltető kft.-t.

– Mik jelenleg a leginkább fontos teendők?

– Nehéz megfelelő szakmunkásokat találni. Olyan gyors ütemben fejlődik az építőipar, hogy az új technológiák elsajátításához állandó továbbképzésekre van szükség. Fő feladatunk viszont a karbantartási munkálatok. Célunk, hogy minél gyorsabban, minél jobb minőségben végezzük el az adott teendőket. Kiemelt figyelemmel kell fordulnunk az úthálózat felé. Az utóbbi években saját forrásból zúzott köves utak készültek, de ha ezeket nem tudjuk kopóréteggel lefedni, akkor az autók „széttolják”, így javítani kell őket, illetve a kátyúzást se feledjük.

– Milyen tervei vannak a jövőt illetően?

– Szoros a kapcsolatunk a helyi vállalkozók egyesületével, mely ha szükséges, munkagépekkel segít. Egyébként gépészetileg jól ellátott a cég. Ugyanakkor egyre több a közpark, ezzel együtt a munka is. Tavasszal sok a panasz a fű nagyságára. Sajnos egyre csökken a közhasznú állomány létszáma, ezért még nagyobb intenzitással kell dolgoznunk. Próbáljuk a kéthetes vágási ciklust tartani, amennyiben az időjárás engedi. A temetőt és a strandot is korszerűsítenénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában