Hűsítő

2021.07.10. 15:30

Egyre többen keresik a cukormentes fagylaltokat a Jászkunságban is

A kánikula beköszöntével sokan nemcsak hűvös helyekre vágynak, hanem hideg finomságra is. Az elmúlt másfél évben a fagylaltozók és cukrászdák is visszaesést tapasztaltak, így többen új ízekkel próbálják visszacsalogatni vásárlóikat.

Köllő Judit

20210701 Szolnok Fagylalt körkép A képen: Nagy Dóra készíti a rendelt fagylaltot Fotó: Nagy Balázs NB Új Néplap ÚN

Fotó: Nagy Balázs

A szolnoki Levendula fagyizóban Nagy Dóra eladó összefoglalta, hogy az áprilisi nyitást követően, tapasztalataik szerint mely ízek a legkedveltebbek.

A klasszikus ízek mellett az újdonságokat is keresik a vásárlók, mondja Nagy Dóra, az egyik szolnoki fagyizó eladója
Fotó: Nagy Balázs

– Nagyon sokféle fagylalt megtalálható nálunk, melyet megkoronázunk azzal, hogy kéthetente új aromák köszönnek vissza pultunkban – hangsúlyozza.

– Egy-két íz kivételével a legtöbb vegán, illetve cukor- és gluténmentes, így bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Jelenleg a mindenmentes eper mojito a legkedveltebb, ami a mentás beütése miatt lehet népszerű ebben a hőségben. Sokan választják azonban a jól bevált nutellás kekszet és a karamellás sós mogyorót is.

A minőségi főzött fagyinak pedig az a titka, hogy Olaszországból vásárolt alapanyagokból készítik őket.

A szolnoki Kossuth téren található Édes Titok Cukrászda tulajdonosa, Balogh Pálné Mária készíti a fagylaltozóba a jegyes finomságokat. Szereti a jól bevált alapanyagokat és ízeket, melyekkel időnként igyekszik kísérletezni is.

– Számomra fontosak a megszokott fagylaltok, melyeket a divatnak megfelelően felturbózom. Nálunk a legkedveltebbek közé tartozik a meggyes csokoládé, a velencei álom, mely madártej alappal, narancsos, csokis ízvilágú. De keresik a málnás étcsokoládét és a sós karamellt is – tette hozzá Mária. – Sokan viszont a pisztáciát és az epret kedvelik, melyek szintén százszázalékos alapanyagból készülnek.

A tulajdonos azt is elárulta, hogy az elmúlt időszakban hiányos a kínálat, hiszen Olaszországban sok gyárban leállást követeltek, így nehezebb az alapanyag beszerzése is.

A mentás és a citromos is népszerű

– Igazi fagyiőrültnek hív a családom, hiszen a legnagyobb hidegben is képes vagyok falatozni belőle – meséli a szolnoki Kovács Virág.

– A két véglet táborát erősítem, ugyanis oda vagyok a savanykás ízekért, mint például a mentás és citromos jégkrém, ezzel szemben kimondottan szeretem az édes és zamatos csokoládéfagylaltokat is. Fontos számomra az egészségem is, így nagy pozitívum az, hogy Szolnokon a minőségi fagylaltok mellett egyre többen figyelnek arra, hogy cukormentes változatok is feltűnjenek a pultokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában