2021.07.10. 15:30
Egyre többen keresik a cukormentes fagylaltokat a Jászkunságban is
A kánikula beköszöntével sokan nemcsak hűvös helyekre vágynak, hanem hideg finomságra is. Az elmúlt másfél évben a fagylaltozók és cukrászdák is visszaesést tapasztaltak, így többen új ízekkel próbálják visszacsalogatni vásárlóikat.
20210701 Szolnok Fagylalt körkép A képen: Nagy Dóra készíti a rendelt fagylaltot Fotó: Nagy Balázs NB Új Néplap ÚN
Fotó: Nagy Balázs
A szolnoki Levendula fagyizóban Nagy Dóra eladó összefoglalta, hogy az áprilisi nyitást követően, tapasztalataik szerint mely ízek a legkedveltebbek.
– Nagyon sokféle fagylalt megtalálható nálunk, melyet megkoronázunk azzal, hogy kéthetente új aromák köszönnek vissza pultunkban – hangsúlyozza.
– Egy-két íz kivételével a legtöbb vegán, illetve cukor- és gluténmentes, így bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Jelenleg a mindenmentes eper mojito a legkedveltebb, ami a mentás beütése miatt lehet népszerű ebben a hőségben. Sokan választják azonban a jól bevált nutellás kekszet és a karamellás sós mogyorót is.
A minőségi főzött fagyinak pedig az a titka, hogy Olaszországból vásárolt alapanyagokból készítik őket.
A szolnoki Kossuth téren található Édes Titok Cukrászda tulajdonosa, Balogh Pálné Mária készíti a fagylaltozóba a jegyes finomságokat. Szereti a jól bevált alapanyagokat és ízeket, melyekkel időnként igyekszik kísérletezni is.
– Számomra fontosak a megszokott fagylaltok, melyeket a divatnak megfelelően felturbózom. Nálunk a legkedveltebbek közé tartozik a meggyes csokoládé, a velencei álom, mely madártej alappal, narancsos, csokis ízvilágú. De keresik a málnás étcsokoládét és a sós karamellt is – tette hozzá Mária. – Sokan viszont a pisztáciát és az epret kedvelik, melyek szintén százszázalékos alapanyagból készülnek.
A tulajdonos azt is elárulta, hogy az elmúlt időszakban hiányos a kínálat, hiszen Olaszországban sok gyárban leállást követeltek, így nehezebb az alapanyag beszerzése is.
A mentás és a citromos is népszerű
– Igazi fagyiőrültnek hív a családom, hiszen a legnagyobb hidegben is képes vagyok falatozni belőle – meséli a szolnoki Kovács Virág.
– A két véglet táborát erősítem, ugyanis oda vagyok a savanykás ízekért, mint például a mentás és citromos jégkrém, ezzel szemben kimondottan szeretem az édes és zamatos csokoládéfagylaltokat is. Fontos számomra az egészségem is, így nagy pozitívum az, hogy Szolnokon a minőségi fagylaltok mellett egyre többen figyelnek arra, hogy cukormentes változatok is feltűnjenek a pultokban.