Galériával és videóval

2021.07.23. 13:58

Honvédelmi tábornak adott otthont a héten Pusztamonostor

Az MH 68. Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj és a helyi önkormányzat szervezésében honvédelmi tábornak adott otthont a héten a település.

Hartai Gergely

A Zárdakertben szervezett program pénteki zárónapján a táborozó fiatalok harcászati bemutató keretében adtak számot az elsajátított ismeretekről.

Pálinkás Tibor alezredes, az MH 68. Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka köszöntő beszédében kiemelte, tavaly a koronavírus-járvány miatt nem lehetett honvédelmi táborokat szervezni, ám idén már megrendezhetővé váltak ezek az alkalmak.

– Azt mondhatom, rendkívüli érdeklődés övezte a programot, hiszen a meghirdetett férőhelyek pár órával a megnyitást követően megteltek. Idén ötödik alkalommal rendezünk a nyári szünetben a 12-15 éves korosztály számára harcos honvédelmi tábort. Pusztamonostoron ez volt az első ilyen alkalom – taglalta az alezredes.

Majd arról számolt be, hogy országos szinten – 40 turnusban és 31 településen – több mint 1100 gyerek vehet részt a programokon.

A katonai táborok célja elsősorban a fiatalok hazaszeretetre nevelése, a katonák munkájának megismertetése. A hétfőn kezdődött esemény keretében közel harminc fiatal sajátíthatta el a különféle álcázási technikákat, de megismerték a tereptan alapjait, a katonai elsősegélynyújtást, a túlélési technikákat, valamint a lőkészség alapjait egyaránt.

– Nagy öröm számunkra, hogy Pusztamonostor otthont adhatott a harcos honvédelmi tábornak – vette át a szót a falu polgármestere. Kardos Veronika elmondta, egy mozgalmas, sokszínű, és élményekkel teli hetet zártak a gyerekek.

– Első kézből értesülhettem a táborban zajló eseményekről, ugyanis a fiam minden este telefonált, és részletes élménybeszámolót tartott minden napról. Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik a tábor létrejöttéhez hozzájárultak. Büszke vagyok arra, hogy a településen ennyire sokan élnek olyanok, akik tenni akarnak a közösségért – fogalmazott zárszavában a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában