Voksolás

2021.07.30. 07:00

Polgármesteri vétó után újra szavaztak a jászberényi képviselők

A kormánypárti döntéshozók és a Mi Hazánk képviselője ezúttal is megszavazta a változtatásokat, míg a Közösen Jászberényért Egyesület jelenlévő képviselői nemmel voksoltak.

Illés Anita

Rendkívüli képviselő-testületi ülésen a döntéshozók csütörtökön ismét tárgyalták a szervezeti és működési szabályzatról szóló önkormányzati rendelet módosítását, miután a polgármester a július tizenkilencedikei döntést megvétózta.

Mint arról korábban beszámoltunk, a politikai vitákkal és személyeskedéssel tarkított ülésen a Fidesz és a Mi Hazánk Mozgalom képviselői megszavazták a változtatásokat. Eszerint a jövőben csak a városháza nagytermében ülésezhet a képviselő-testület. Felmentették Bobák Zsoltot (KJE) a városüzemeltetési bizottság elnöki feladatkörének ellátása alól, és visszahívták a bizottságból. A bizottság elnökének Bódis Bélát (Fidesz), új tagjának pedig Dobrán Gyulát (Mi Hazánk) választották.

Ezenfelül megszüntették a közbeszerzési bizottságot, melynek hatás- és feladatkörét a városfejlesztési bizottsághoz helyezték át.

A múlt hétfői rendkívüli ülést követően Budai Lóránt megvétózta a döntést. Álláspontja szerint „az önkormányzati szervezeti és működési szabályzat szétbombázásának körülményei több ponton is ütköznek az önkormányzati törvénnyel, a döntés nem a város érdekeit szolgálja”.

A Fidesz és a Mi Hazánk képviselői szerint nem történt törvénytelenség, Tamás Zoltán, Bohárné Bathó Rozália, Szatmári Anikó és Dobrán Gyula újra előterjesztették a szabályzat módosítását, amit csütörtökön rendkívüli ülésen tárgyalt a testület. A polgármester módosító javaslatot nyújtott be, amely hatályon kívül helyezte volna a városüzemeltetési bizottság elnökének felmentéséről, valamint az új elnöknek és új bizottsági tagnak a megválasztásáról szóló határozatot. Ám ezt a javaslatot a testület többsége nem fogadta el.

A jobboldali képviselők álláspontja nem változott, a kormánypárti döntéshozók és a Mi Hazánk képviselője ezúttal is megszavazta a változtatásokat, míg a Közösen Jászberényért Egyesület jelenlévő képviselői nemmel voksoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában