Terv

2021.07.12. 07:00

Rengeteg programmal készül a szandaszőlősi művelődési ház

A gyerekekkel változatos programokon vehetnek részt.

Rimóczi Ágnes

Különleges játékok várták a gyerekeket a játéktéren

Fotó: Kiss Edit

A hosszú bezártság után folyamatos nyitva tartással és színes nyári programokkal várják az érdeklődőket a Szandaszőlősi Művelődési Házban.

– Nem is tudom, hogy mi, dolgozók, vagy a városrészben élő látogatóink várták jobban a nyitást – mondta Kiss Edit. Az intézményegység vezetője megerősítette, mindenki nagyon várta, hogy végre korlátozások nélkül szervezhessenek eseményeket és hogy a közösségek újra látogathassák a művelődési házat.

Különleges játékok várták a gyerekeket a játéktéren
Fotó: Kiss Edit

– A napokban egy jó hangulatú eseményre vártuk az érdeklődőket Szandai JátékTÉR címmel, ahol a népi játékok mellett kézműves foglalkozásokkal, bábelőadással vártuk a családokat. Öröm számunkra, hogy szép számmal kilátogattak a helyszínül szolgáló Lengyel Antal térre.

Mindezek mellett zajlanak a nyári táboraink turnusai, a gyerekekkel változatos programokon veszünk részt.

– Mozizás, lovaglás, sárkányhajózás, számháború, és még sorolhatnám az eseményeket, melyek remek élményeket adnak a szünetben a gyerekeknek – számolt be az intézményegység-vezető.

Több alkalommal lampionos estékre várják az érdeklődőket, augusztus közepén egy zenés kabaréestet szerveznek, ahol kabaréjelenetek mellett sanzonokat, kuplékat és operett slágereket is láthat, hallgathat a közönség. A nyár utolsó hónapjának végén egy salsa partira várják a táncolni vágyókat, majd a nyári szezont a Szolnoki Szimfonikus Zenekar „PARTI-TÚRA” Lengyel Antal téri koncertje zárja Szandaszőlősön.

– Háztáji piacunkat nyáron havonta egy alkalommal tartjuk meg, ahol továbbra is sok finomságot kínálnak a termelők. Természetesen, a rendezvények mellett a fiókkönyvtárunk is nyitva tart, a kollégák minden hétköznap várják az olvasókat, csupán augusztus 16 és 19. között lesz a könyvtár zárva – mondta el Kiss Edit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában