Szolnok

2021.08.02. 06:58

A belváros tisztán tartására szólított fel Szalay Ferenc

A városlakók kérdéseire válaszolt a minap a megyeszékhely polgármestere. Szalay Ferenc videóüzenetében egyebek mellett a közterek tisztaságára, rendezettségére hívta fel a figyelmet.

Hartai Gergely

Szalay Ferenc: Mindig bebizonyosodik, hogy a korosztályos sikerekből nem következnek felnőttdiadalok

Fotó: Móricz-Sabján Simon/ MW archív

Kiemelte, rendkívül fontos, hogy Szolnok forgalmasabb részeit az ápolt és igényes utcakép jellemezze.

– Ha a belvárosban járunk, különösen hétvégente a gyaloghíd lábánál, és a volt 1-es ABC környékén, vagy a rendelőintézet előtti parkban, jól látszik ezek állapota. Ám számos más helyszínt is megfigyelhetünk Szolnokon, amelyek tisztasága megkérdőjelezhető – emlékeztetett a városvezető.

Mint mondta, a napokban gyalog járta be a Szapáry utat és a belvárost, melynek során azt tapasztalta, hogy sokan komoly munkát fektetnek abba, hogy a vendéglátó-egységeik előtt kulturált terület legyen.

– Köszönet illeti azokat, akik rendben tartják a környezetüket. Aki viszont nem takarít, tegye meg. Különösen a kereskedelmi egységek tulajdonosait kérem erre. Mindenkinek kötelező feladata a saját ingatlanja előtti élettér karbantartása. A város is erejéhez mérten megpróbál többet tenni a tisztább környezetért, de ez a szolnokiak nélkül nem sikerülhet – fogalmazott Szalay Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában