galériával és videóval

2021.08.14. 11:28

A főtéren ünnepelte olimpiai bronzérmes sportolóit Cegléd

A magyar férfi-vízilabda válogatott ceglédi olimpikonjait köszöntötték csütörtökön a Szabadság téren. Jansik Szilárd és Pásztor Mátyás a rendezvényen a spanyolok elleni bronzmeccs hangulatát is felidézte.

Hartai Gergely

Pásztor Mátyás (balra) és Jansik Szilárd olimpiai élményeiket is megosztották a hallgatósággal

Fotó: Nagy Balázs

Elsőként Jansik Szilárd kapott szót a pódiumon, aki a görögök ellen elvesztett elődöntőről és a spanyolok elleni bronzmérkőzésről osztotta meg gondolatait.

– Egyértelműen mélypontot éltünk át, hiszen aranyérmet szerettünk volna szerezni, ám ezt a lépcsőt sajnos nem tudtuk meglépni, és az elődöntőben elvéreztünk. A társaimmal együtt csalódottak voltunk, ugyanakkor tudtuk, a bronzérem szintén óriási lehetőség számunkra – kezdte mondandóját az olimpikon.

Jansik Szilárd hozzáfűzte, társainak lelki erejét jól mutatja, hogy összeszedte magát a csapat, ebben a tapasztaltabb játékosok rengeteget segítettek.

– Van, aki könnyebben, míg más nehezebben viseli a kudarcot. Én abba a csoportba tartozom, akik elég nehezen élik meg azt.

Mindössze negyvennyolc óránk volt felrázni magunkat, ám ez végül olyan jól sikerült, hogy esélyt sem adtunk a spanyoloknak a bronzmeccsen

– emlékeztetett.

– Egy sportoló életében nagyon sokszor kell szerencse. Pályafutásom elején ez nem mindig adatott meg – vette át a szót Pásztor Mátyás.

– Végül lett egy olyan szövetségi kapitányunk, aki bizalmat szavazott nekem, melyet ezúton is szeretnék megköszönni. István testvéremmel sokat beszélgettünk, amíg az olimpián voltam. Jólesett a buzdítása. Az ő olimpiája teljesen más volt, mint az enyém. Azzal indított útnak, hogy szerezzem meg magamnak azt a halhatatlanságot, amit neki nem sikerült – idézte fel emlékeit a vízilabdázó.

A rendezvényen beszédet mondott Csáky András, Cegléd polgármestere is. Nyitószavaiban úgy fogalmazott, boldog az a város, amely hetente két olimpikont üdvözölhet a főterén – utalt a szintén olimpikon Lőrincz testvérek közelmúltbeli fogadására.

– Amikor vízilabdázóink Tokióba mentek, videó­üzenetben köszöntem el tőlük. Azt mondtam nekik, hogy mindazok, akik kiharcolták az olimpiai részvételt, már bebizonyították, hogy a világ élvonalába tartoznak. Az pedig, hogy érmet is sikerült szerezni, fantasztikus eredmény! Soha ennyiszer nem hangzott el Cegléd neve a médiában, mint a mérkőzések alatt. Hiszem, hogy stabil családi háttér nélkül ezek az eredmények nem születhettek volna meg – fogalmazott a városvezető.

A méltatások sorát a térség országgyűlési képviselője folytatta.

Földi László kiemelte, tanáremberként rendkívüli élmény számára, hogy immár olimpikonként köszöntheti a fiatal sportolókat.

– Emlékszem, Mátyás és Szilárd annak idején – a mai nevén – Szent Kereszt Katolikus Iskolába jártak. Megfigyelhettük, hogyan haladtak előre, miként fejlődtek és hogyan jutottak el a csúcsra. Itt kell megemlítenem a ceglédi vízilabda szakosztályt, mint nevelőegyesületet. Velünk van ugyanis Czigány Károly, akinek a kezei közül kerültek ki ezek a fiúk – tekintett a vízilabdasport meghatározó alakjára a képviselő.

Megköszönte a helytállást

A Magyar Vízilabda Szövetség nevében dr. Beck György társelnök mondott köszönetet a két játékosnak remek helytállásukért. Rámutatott, az előző két olimpián nem sikerült vízilabda csapatainknak dobogós helyen végezni. Tokióból azonban a férfi- és női válogatottunk egyaránt bronzéremmel tért haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában