KOMOLYZENE

2021.08.08. 13:25

Augusztusban rendezik meg Szolnokon az Operaudvart

Második alkalommal rendezik meg Szolnokon az Operaudvart, a Táncsics Mihály út 13. szám alatt tárt kapukkal várják majd az érdeklődőket augusztus huszadikán és huszonegyedikén.

Molnár-Révész Erika

Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes énekel a hang világnapján (World Voice Day) a budapesti Erkel Színházban 2015. április 16-án.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az első napon délután négy órától nyit az udvar a Szolnoki Művésztelep alkotóinak kiállításával. Öt órától anya-fia páros vezeti be a látogatót az opera világába, Wiedemann Bernadett Liszt Ferenc-díjas operaénekes, és Pataki Bence Junior Príma díjas operaénekes előadásával. Bár maga a műfaj komoly, a rendezvényen a könnyedség és humor sem marad el, ezt Bősze Ádám hat órakor kezdődő stand up előadása is garantálja.

– Szeretnénk a Tisza-tavon kívül Szolnokon is népszerűsíteni, az érdeklődőkhöz közelebb hozni az opera műfaját – egyfajta kísérleti jelleggel.

– A 2019-es rendezvényünk nagy sikert aratott, a körülbelül kétszáz fő befogadására alkalmas udvarunk teljesen megtelt, így mindenképpen folytatni szeretnénk ezt a kezdeményezést – tájékoztatta hírportálunkat Debreczeni Ildikó világhírű jelmeztervező, a Tisza-tavi Operafesztivál megálmodója.

A második nap is nívós programok várják a közönséget. Este hét órától, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ütősegyüttesének koncertje után, nyolc órától Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima díjas operaénekes, a Halhatatlanok Társulata örökös tagjának önálló estje ígér feledhetetlen perceket.

Az előadásokat minden alkalommal kötetlen beszélgetések követik, a programokra a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában