Galériával

2021.08.06. 19:55

Gyufaszálakból építette fel a Titanicot a ceglédi Kovács Péter

Kovács Péter következő projektje a ceglédi református nagytemplom makettjének felépítése lesz.

Nagy Balázs

Kovács Péter gyufaszálakból készít maketteket melyekből most Cegléden kiállítást is nyitott.

Fotó: Nagy Balázs

Gyufaszálakból épít maketteket Kovács Péter. Egy cikknek köszönhetően talált rá erre a fajta alkotómunkára négy évvel ezelőtt, akkor készítette el első nagyszabású makettjét. Mára már megalkotta a Titanic és egy Boeing 747-es repülőgép miniatűr mását is – mindegyik művéhez több tízezer szál gyufát felhasználva.

Nemrég megnyílt, saját ceglédi kiállításán összes eddig elkészült munkáját kiállították, mint ahogyan a még készülőben lévő, a népszerű Star Wars világát megidéző birodalmi csillagrombolóját is.

Kovács Péter hírportálunknak azt is elárulta, hogy már a következő nagy „gyufaprojektjét” is kitalálta. Ez nem más lesz, mint a ceglédi református nagytemplom makettjének felépítése. Elmondása szerint ez lesz az eddigi legnagyobb munkája, pedig az eddig elkészültek között is akadnak „óriási” építmények, mint például az Eiffel-torony, ami nála is magasabb lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában