Videóval

2021.08.05. 17:25

Idén végre megtartják az arTúr Fesztivált és a Túri vásárt is

Augusztus 10. és 15 között rendezik meg Mezőtúr összművészeti fesztiválját, az arTúr Fesztivált, valamint a város legnagyobb múlttal rendelkező eseményét, a Túri vásárt.

Rimóczi Ágnes

Bodor Márta, rendezvényszervező, Herczeg Zsolt polgármester, Bordács László ügyvezető

Forrás: Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft.

Tavaly a járványhelyzet miatt sajnos elmaradtak, idén azonban sokak várakozásának megfelelően megtartják a színes programokat. Újdonság, hogy a 15-ei vásár a régi helyszínen, a belvárosban kap helyet.

Bodor Márta, rendezvényszervező, Herczeg Zsolt polgármester, Bordács László ügyvezető
Fotó: Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft.

– Nagy öröm mindannyiunk számára, hogy idén megrendezhetjük ezeket a programokat, hiszen ezeknek nagy szerepe van a városunk hagyományainak megőrzésében, az értékek továbbadásában – emelte ki Herczeg Zsolt az eseményről tartott sajtótájékoztatón. A városvezető kiemelte, hogy a programok sikeréhez a szórakozási lehetőségeken túl fontos, hogy a vonatkozó járványügyi előírásokat betartsák és betartassák.

– Eszerint például a színpad környékén lesz egy körbekerített rész, melyen belül az előírásoknak megfelelően csak védettségi igazolvánnyal lehet tartózkodni. Mindenkit megnyugtatok azonban, hogy a színpadot messzebbről is lehet majd látni és a kordonon kívül is lehet hallani az ott fellépőket – hangsúlyozta Bordács László.

A főszervező Mezőtúri Közművelődési és Sport Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a számos helyszínt érintő művészeti fesztivál programjait igyekeztek az érdeklődési körök figyelembevételével összeállítani, reményeik szerint minden látogató talál majd megfelelő programot.

– Úgy gondolom, hogy sok látogatót vonz majd ez a néhány napos esemény, a városból elszármazottak is szívesen jönnek haza. Az arTúr Fesztivál megnyitója augusztus 10-én délután öt órakor lesz, az esemény egy kiállítással kezdődik a közösségi házban, ahol fiatal mezőtúriak mutatkoznak be munkáikkal – mondta el az ügyvezető.

A programok között pedig a teljesség igénye nélkül szerepel majd filmvetítés, népzene, komoly- és könnyűzene és színes gyermekprogramok is lesznek.

Bemutatkoznak helyi csoportok, valamint országosan elismert előadók is, közöttük például a Mezőtúrról induló, ma már sikereket elért együttes, az Esti Kornél. Sok év kihagyás után ismét megrendezik a Túri kupát, az utcai futóverseny augusztus 14-én délután kettő órakor veszi kezdetét. Lesz főzőverseny, az ételeket bíráló zsűri „élén” az elismert séf, Vomberg Frigyes áll majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában