új ipari övezet

2021.08.15. 06:58

Megtelik az abonyi üzleti park, már szinte minden terület elkelt

Hamarosan minden terület elkel Abony üzleti parkjában, a helyi önkormányzat ezért új ipari övezetek kialakításán dolgozik. A létesítmény vezetője szerint parkjuk keresettségének egyik fontos tényezője az M4-es gyorsforgalmi út közelsége.

Hartai Gergely

A létesítmény keresettségének egyik fontos tényezője az M4-es gyorsforgalmi út közelsége – vélekedett Csanádi Csaba

Fotó: Mészáros János

– Két éve adtuk át a város üzleti parkját, és 2020 októberében jelent meg az első licitfelhívás, amely azt célozta, hogy értékesíteni tudjuk annak területeit. Ezzel párhuzamosan a bérbeadás lehetőségét is meghirdettük, a szerződéskötések eddig szerencsére zökkenőmentesen zajlottak – kezdte mondandóját az Abonyi Városfejlesztő Kft. ügyvezetője, az ipari létesítmény menedzsere.

Csanádi Csaba elmondta: az üzleti parkban pillanatnyilag kilenc cég összesen tizenhárom területet bérel, négyet pedig már értékesítettek. Szabad helyszín csupán kettő van, ezek értékesítése, illetve bérbeadása ugyancsak a tervek között szerepel.

– Tudni kell, hogy ezen területek kapcsán is előrehaladott egyeztetések folynak. Így elmondható, hogy lassan megtelik az övezet. Ennek megfelelően további lehetőségekben gondolkodunk, az önkormányzat a városi gazdaság fejlesztése érdekében újabb területek kijelölésén dolgozik.

Egyrészt a Nagykőrösi út közelében, másrészt pedig Abony egy másik részén, a 4-es főút mellett szeretnénk olyan helyszínt létesíteni, ami üzleti park funkcióval rendelkezne a későbbiekben – magyarázta az ügyvezető.

Csanádi Csaba kiemelte: nagy öröm számukra, hogy az önkormányzatnak immár a bővítésen kell dolgoznia. Az elsődleges motiváció a jelenlegi park létesítésekor az volt, hogy a város szélén a helyi vállalkozásoknak biztosítsanak jól működő gazdasági környezetet. Idővel azonban számos térségi vállalat is benyújtotta igényét a kiadó területekre, budapesti és főváros környéki cégek egyaránt.

– Azt látom, hogy a Mátyás király utca menti ipari létesítményünk keresettségben az M4-es gyorsforgalmi út közelsége is rendkívül fontos szerepet játszik. A cégvezetők arról számoltak be, hogy óriási előny számukra, hogy Budapestre kiváló minőségű úton, negyvenöt perc alatt el lehet jutni. A telephelyek kiválasztásakor ezért jó helyzetben vagyunk, hiszen sokaknak fontos szempont Abony kedvezőbb megközelíthetősége – tudtuk meg.

A létesítmény keresettségének egyik fontos tényezője az M4-es gyorsforgalmi út közelsége – vélekedett Csanádi Csaba
Fotó: Mészáros János

A mintegy héthektáros üzleti parkban időközben a telephelyfejlesztések is elkezdődtek. Néhány cég pedig az elkövetkezendő hónapokban tervezi az építési munkákat.

– Van, ahol a talajmunkák zajlanak, és olyan helyszín is akad, ahol az anyagtárolásra alkalmas épületeket már kihelyezte a vállalkozás – zárta szavait Csanádi Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában