rongálás

2021.08.07. 09:25

Több százezer forint értékű kárt okoztak a vandálok a füredi strandon

Július végén ismeretlenek megrongálták az idei szezon elején átadott, megújult Tiszafüredi Szabadstrandot.

Ujvári László

Lendvay Imre

Fotó: Ujvári László

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, kandelábereket és információs táblákat törtek ki, komoly károkat okoztak a strand kerítésében, ráadásul megpróbálták elsüllyeszteni a bajba került strandolók mentésére szolgáló mentőcsónakot is.

– Sajnos a felelőtlen emberi magatartásból adódó kisebb rongálások gyakran előfordulnak, elsősorban éjszaka. A leggyakoribb a kerítéselemek megrongálása – kezdte hírportálunk kérdésére adott válaszát Lendvay Imre.

– Szerencsére a mentőcsónakot nem sikerült elsüllyeszteni a rongálóknak, mert a légkamrák és a rövid láncos rögzítés nem engedte. Ha sikerrel jártak volna, azonnal pótolnunk kellett volna a mentőcsónakot, mert az a strand szabályos és biztonságos üzemelésének egyik alapfeltétele – magyarázta a strandot üzemeltető önkormányzati tulajdonú vállalkozás vezetője.

Hozzátette, több száz ezer forint értékű kár keletkezett a vandalizmus után.

Példaként hozta a használhatatlanná vált mobil kerítéselemeket, melyek darabja ötvenezer forintba kerül. Nos, ezek közül legalább tíz darab cseréjéről kell gondoskodni...

Az új, alig pár hónapja működő kandeláberek is cserére szorulnak, mert használhatatlanná váltak.

Lendvay Imre
Fotó: Ujvári László

A strandot üzemeltető társaság vezetője rámutatott, hogy a mostani esetnek is van tanulsága. Bár a kihelyezett kamerák jó szolgálatot tesznek hasonló esetekben, azonban ezek az eszközök sem látnak mindent, így nyilvánvalóvá vált, hogy a közeljövőben szükséges lesz a meglévő kamerarendszer bővítése, lehetőség szerinti fejlesztése.

Lendvay Imre elmondása szerint előfordult már korábban olyan eset, mikor a rongáló szerencsére megtérítette az általa okozott kárt, a mostani esetben azonban ilyenről egyelőre szó sincs...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában