konténer

2021.08.07. 16:30

Visszavették a ruhagyűjtőket a helytelen használat miatt Szolnokon

Nyár eleje óta nem láthatunk ruhagyűjtő konténereket a városban, melyeket helytelen használatra hivatkozva összeszedett az NHSZ.

Köllő Judit

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

– Eggyel-kettővel még találkozhatnak a járókelők, de hamarosan azokat is visszavesszük, ugyanis sokan a gyerekeket belógatva szedték ki belőlük a ruhaneműt – magyarázta Lits László ügyvezető igazgató.

– Azt gondoljuk, hogy az egész rendszert át kell alakítanunk, és anyagában tervezzük újrahasznosítani a feleslegessé vált ruhadarabokat. Méghozzá olajfogó rongyok készülhetnek majd belőlük – árulta el Lits László.

– Jelenleg az újratervezés szakaszában vagyunk, bízunk benne, hogy őszre teljesen át tudjuk alakítani a folyamatot – tette hozzá a társaság ügyvezető igazgatója.

A szolnoki Pozderka Mihályné szerint korábban jó megoldást jelentettek a ruhagyűjtő konténerek.

– A családban mindenki előszeretettel használta a ruhagyűjtőket. A gyerekek kinőtt ruháit általában továbbadtuk más családoknak, de a már elhasználódott darabokat mindig beletettük a konténerekbe. Sokszor észrevettem, hogy egyesek a tárolók mellé is dobáltak ruhákat, vagy oda nem illő szemetet. Amíg nem találnak ki más megoldást, segélyszervezeteknek ajánljuk fel a ruhákat – mondta a hölgy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában