Szolnok / Inárcs

2021.08.01. 10:45

Vízi csatában és erdei túrán is részt vettek a táborozók

Az egyhetes programra közel húsz gyermek utazott el.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szoros az együttműködés a szolnoki és az inárcsi nagycsaládos egyesület között, ebből fakadóan idén a Pest megyei községben táboroztak megyénk fiataljai.

– 2019 nyarán ismertük meg az Inárcsi Nagycsaládosok „Szeretet” Egyesülete vezetőit. A szervezet egyedisége abban rejlik, hogy egy szép erdei táboruk van, amit évről évre fejlesztenek – mesélt az előzményekről Versegi Mónika, a szolnokiak elnöke.

Az egyhetes programra közel húsz gyermek utazott el.

– Az erdei tábor különlegessége, hogy a résztvevők gyorsan összeismerkednek, kölcsönös bizalommal fordulnak egymáshoz. A hét végére szinte elválaszthatatlan kötelék fűzi össze őket – számolt be tapasztalatairól a gyermekek kísérője, aki a program kapcsán kiemelte: új helyzetekben új élményeket szereztek a résztvevők. Még sátorozásra is lehetőségük nyílt, amivel a kamaszok szívesen éltek. A nap közös reggeli tornával indult, a hét folyamán erdei túrát és vízi csatát egyaránt szerveztek. A délutánokat közösségépítő csapatjátékok töltötték ki.

– A legjobban az erdei játszótér tetszett és az, hogy a lányokkal, akikkel egy szobában voltam, gyorsan megtaláltuk a közös hangot. Esténként, még lámpaoltás után is ment a traccsparti – mesélte élményeit a tábor egyik résztvevője.

– Az okoseszközök a területen nem működtek, ezt először kétkedve fogadták gyermekeink, de nagyon gyorsan alkalmazkodtak. Öröm volt, hogy szinte nem is hiányzott nekik – tette hozzá Versegi Mónika.

Fővárosi kihívásokat is teljesíthetnek a lelkesebbek

Nyáron új elemmel bővült az eddig is széles kínálat. Titokzatos kalandok Budapesten, időutazás Kajlával – ezzel a kíváncsiságot ébresztő címmel hívja felfedezésre a 6–12 éves gyermekeket a magazin vadonatúj két füzete. Hat kihívást lehet teljesíteni. Egy-egy útvonal körbejárása legalább egy-két órát vesz igénybe, a feladványokkal való megbirkózáshoz pedig jó adag szemfülesség is szükségeltetik, hogy megtalálják azokat az elemeket a helyszíneken, melyek elengedhetetlenek a füzetben szereplő rejtvények megfejtéséhez.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában