galériával

2021.09.23. 15:00

Átadták a Jásziványért Díjat a falunapon

Az eseményen a jász ételek főzőit is díjazták.

Illés Anita

Jásziványon huszadik alkalommal rendeztek falunapot és szüreti kavalkádot szeptember harmadik szombatján. Az örömteli találkozás reményében az eseményre az elszármazottak közül is sokan hazalátogattak. A szervezők a programok összeállításánál minden korosztályra gondoltak, hiszen volt népi játszótér, szüreti kézműves foglalkozás, jász ételek főzőversenye, nótaműsor, veterán autók felvonulása és koncert is.

A jubileumi ünnepségen adták át a Szoó István Művelődési Ház fűtéskorszerűsítését és megújult közösségi tereit. Tari András polgármester kiemelte, hogy az elnyert pályázati támogatásoknak köszönhetően Jászivány jó úton halad. Szólt többek között a jelenleg zajló egymilliárdos bekötőút fejlesztésről, a Magyar Falu Program támogatásairól is.

Az eseményen Pócs János a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte a kistelepülés lakóinak összetartását, vendégszeretetét. Már hagyomány, hogy a falunapon Jásziványért kitüntető díjjal ismerik el a község társadalmi, gazdasági, kulturális, művészeti, oktatási és egyéb szakmai területeken elért kimagasló teljesítményeket, életműveket.

Ebben az évben a díjat Oláhné Birkás Ilona védőnő kapta a gyermekekért, fiatalokért, családokért végzett kiemelkedő, lelkiismeretes, segítőkész munkájáért. A jász ételek főzőversenyét Hárskúti Manó nyerte, második helyezett lett a Pöribarik csapata, harmadik pedig a Szomszédok, Jászszentandrás főzőgárdája. Különdíjat érdemelt Berente Miklós és Urbán Ferenc finomsága.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában