galériával

2021.09.02. 21:37

Félmilliárd forintból újult meg a tiszafüredi iskola

Az új tanévet már a térség egyik legkorszerűbb, frissen felújított oktatási intézményében kezdhetik meg a Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola tanulói. Szeptember 2-án délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a Kossuth téri általános iskola megújult épületét.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

– Egy olyan iskola újult meg, melyhez generációknak fűződik kellemes emléke. A Kossuth Lajos Gimnázium általános iskolája évtizedek óta a térség meghatározó oktatási intézménye, a város emblematikus épülete – fogalmazott köszöntőjében F. Kovács Sándor. – Kiváló példája annak, hogy nemcsak újat kell teremteni, hanem a régit, a szépet, az értékeset is meg kell őrizni, és ilyen csodálatosan felújítani – hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselője.

A jelenlévőket Dr. Pásztorné Dr. Vass Anikó, a Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola intézményvezetője köszöntötte. Az ünnepségen részt vett Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Hubai Imre megyei elnök, valamint Sági István, a Karcagi Tankerületi Központ igazgatója.

Közel 520 millió forintból kívül-belül megújult az ikonikus épületegyüttes.

Megtörtént a régi nyílászárók cseréje, az épület energetikai korszerűsítése és teljes akadálymentesítése, napelemrendszert telepítettek, újra cserélték a régi palatetőt, felújították a mosdó helyiségeket, a tantermeket és a foglalkoztató-, fejlesztő szobákat. Emelendő az oktatás színvonalát, új eszközöket és iskolabútorokat is sikerült beszerezni. Nagy hangsúlyt fektettek a szaktantermek korszerűsítésére, úgy mint a nyelvi labor, az informatika terem, a képzőművészeti, a társadalomtudományi vagy a természettudományi szaktantermek. Érdekesség, hogy a tetőcserét a környezetvédelmi hatósággal egyeztetve tervezték és hajtották végre, gondot fordítva az ott élő denevérkolónia életfeltételeinek biztosítására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában