Galériával

2021.09.12. 19:34

Fesztivállal nyitotta meg kapuit a RoomLi kreatív pont Berényben

Háromnapos fesztivállal nyitotta meg kapuit a RoomLi kreatív pont, a jászsági kulturális kreatív ipar közvetítője Jászberényben.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A Lehel vezér téren kialakított multifunkcionális boltban a kreatív élmény és a közösségi lét is jelen van. A RoomLi pályázati forrásból, a Stimulart Projekt keretében készült el, melynek célja többek között, hogy segítse a helyi alkotók, termelők termékeinek piacra jutását és erősítse az alkotói közösséget.

Az első „Open Roomli” fesztivál négy helyszínen, két színpadon, több mint harminc ingyenes programmal várta a látogatókat. Interaktív kézműves bemutató, ügyességi és hagyományőrző játékpark, társasjáték fejlesztő workshop, Slam Poetry, szüreti sokadalom, bábszínház, gasztrokalandok, helyi fellépők kulturális műsora és koncertek színesítették a rendezvényt. Egyik kiemelt program volt a kreatív kézműves piac, ahol helyi és térségi alkotók, termelők mutatkoztak be.

Saját készítésű portékáik között ékszereket, különböző dekorációs tárgyakat, kerámiákat, természetes alapanyagokat tartalmazó kézműves szappanokat, mézet, házi sajtokat és sok más finomságot kínáltak a vásárlóknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában