galériával

2021.09.23. 10:25

Izgalmas gasztrokalandok is színesítették a Jász Expót és Fesztivált

Koncertek és látványfőzés is várta az érdeklődőket.

Illés Anita

Mint arról a napokban beszámoltunk, tizedik alkalommal nyílt meg a Jász Expo és Fesztivál, melynek idén Jászapáti adott otthont. A Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium tornacsarnokában és udvarán megrendezett gazdasági kiállítás a jászsági cégek, nagyvállalatok mellett a kis-és közepes vállalkozásoknak, őstermelőknek, kézműveseknek szintén bemutatkozási lehetőséget biztosított.

A jubileumi expót idén is kulturális, szórakoztató és gasztronómiai programkavalkád kísérte. Már a megnyitót követően benépesült a színpad, jászsági viselet – divatbemutató, Déryné ifjasszony című színelőadás, AudioRide és ByeAlex koncert csábította a látogatókat az eseményre. A három nap folyamán fellépett többek között az Anonym Rockband, a P. Mobil, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, valamint Ecsedi Péter énekművész is.

A vásár díszvendége ezúttal Jászapáti hazai testvér települése, Kunszentmárton volt. A város gazdasági, kulturális értékeivel és helyi ízeivel mutatkozott be a fesztiválon. A kunszentmártoni ízek kóstolóján birkapörkölttel, halászlével és sült hallal vendégelték meg a jászokat. Ezzel a gasztrokalandok sora nem ért véget, a rendezvény zárónapján családi grillpartyt tartottak.

A szabadtéri sütés-főzés látványa és fenséges illata vonzotta a látogatókat, a résztvevők különleges fűszeres pácban érlelt húsokat és zöldségesek készítettek. Lázár Chéf interaktív látványfőzése iránt szintén nagy volt az érdeklődés. A Jász Tánc Alapítvány néptáncgálával, kézműves foglalkozásokkal és gasztro előadással gazdagította a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában