kezdeményezés

2021.09.15. 13:58

Jótékonysági koncerttel segítik a tiszafüredi mentőállomást

Az Országos Mentőszolgálat tiszafüredi állomásának támogatására szerveztek gyűjtést a nyár végén. A jótékonysági aukcióval egy életmentő mellkaskomprimáló gép beszerzését tűzte ki célul a helyhatóság. Most a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar is csatlakozik a kezdeményezéshez.

Ujvári László

A Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar a közeljövőben egy fellépéssel támogatja az adománygyűjtő akciót

Fotó: Ujvári László

Egy szabadtéri koncertet terveznek szeptember közepén, amelynek bevételével a Tiszafüredi Mentőállomás eszközbeszerzését szeretnék segíteni.

– A történet ott kezdődik, hogy a Tiszafüredi Halas­napok programjában lett volna egy koncertünk a város főterén, ezt azonban az időjárás a sportcsarnokba kényszerítette. Már akkor felmerült, hogy még 2021 nyarán, legkésőbb őszén jó lenne egy térzenei koncert a főtéren, erre kerül majd sor szeptember 18-án – idézte fel a kezdeteket Kerekes András, a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar karmestere.

– Az ala­pítványunk elnöke vetette fel, hogy ezt az alkalmat egy nemes cél támogatására használjuk fel, például álljunk a Tiszafüredi Mentőállomás részére tervezett eszközbeszerzés mellé. Az ötletet felvetettem a zenekar tagjainak, ami elnyerte a tetszésüket, így a koncert bevételével az életmentő készülék beszerzését fogjuk segíteni.

Mint megtudtuk, kétféleképpen tudják támogatni a célzott adománygyűjtést. Egyrészt a koncert idejére egy urnát helyeznek ki a főtérre, amibe bárki elhelyezheti majd az adományát. Másrészt a rendezvény népszerűsítése közben minden lehetőséget megragadnak, hogy a lehető legtöbb felületen felhívják a figyelmet az adományszámlára és az adakozás fontosságára.

– Nem utolsósorban a térzenekoncertet népszerűsítjük a környező településeken is, ezalatt próbálunk minél több embert megnyerni az adománygyűjtésnek

– húzta alá a zenekarvezető.

A Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar a térség egyik meghatározó kulturális szereplője, minden évben számos koncertet adnak a megye településein, de az ország bármely pontján találkozhatnak velük a zeneszeretők, nem ritkán külföldön is megfordulnak. Az idei év legjobban várt eseménye egy kínai út volt, a zenekar meghívást kapott egy nemzetközi fúvószenekari fesztiválra. A rendezvényt a koronavírus-járvány miatt 2022-re halasztották a szervezők, de biztosították a tiszafüredi zenekart, hogy a meghívás a jövő évre is áll.

A Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar a közeljövőben egy fellépéssel támogatja az adománygyűjtő akciót
Fotó: Ujvári László

– Egy ilyen út jelentős anyagi terhet jelent, de a Nemzeti Kulturális Alap támogatást biztosított számunkra. A jó hír, hogy biztosítottak minket afelől, hogy hiába halasztották el a fesztivált, a támogatás a jövő évre is érvényes, így nyugodtan készülhetünk a kínai útra, amelyre korábban nem volt példa a zenekar történetében – részletezte Kerekes András.

Hangversennyel búcsúztatnák az évet

Kerekes András karmester elmondta: amennyiben a járványhelyzet és a vonatkozó jogszabályok lehetővé teszik, idén szeretnék megtartani a hagyományos óévbúcsúztató hangversenyt, amely minden évben több száz embert vonz a Benedek Gábor Városi Sportcsarnokba. Sajnos az évzáró koncert tavaly elmaradt a pandémia miatt, de a felkészülésre így több idő maradt, ami lehetőséget adott a repertoár bővítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában