Szolnok

2021.09.05. 11:41

Jóval magasabb összegre pályázhatnak majd a civil szervezetek

Az elnyert összegeket a nyári időszakban kapják meg a sikeresen pályázók.

Kovács Berta

Fotó: Kovács Berta

A civil szervezetek képviselői a szolnoki RepTárban ültek össze szombat délután, hogy a meghívottaktól választ kapjanak előzetesen megfogalmazott kérdéseikre.

A fórum vendége volt Szalay-Bobrovniczky Vince civil- és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, aki a jövő évben esedékes támogatásokról szólt, azt is hangsúlyozva, hogy a korábbiaknál lényegesen magasabb, mindegy 10,8 milliárd forint pályázható összeg áll majd rendelkezésre, és körülbelül a nyári időszakra jutnak hozzá az érintettek az elnyert pénzekhez.

A pályázati formákban is várható újítás.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a civilek megyei tevékenységét értékelte, kiemelve jelentőségüket, szerepüket. Mint mondta, megbecsülendő a kormányzati, a megyei és a városi támogatás, de a civil szervezetek 2021-ben pályázati aktivitása is.

A NEA pályázaton idén 215 megyei szervezet (a pályázók 65 százaléka) nyert el összesen 210 millió forintot, emellett rendelkezésre állt a Hungarikum pályázat, a Falusi Civil Alap, illetve a Városi Civil Alap is. A TOP forrásokból pedig 25 civil szervezet 136 millió forinthoz jutott. A jövőbeni lehetőségeket tekintve pedig a TOP Plusz-os pályázatokra jelentkezhetnek a civilek több kategóriában.

Szalay Ferenc polgármester arról szólt, lényeges különbséget tenni társadalmi hasznosság tekintetében, érdemes megnézni, kik azok, akik csak a támogatásokra várnak, és kik azok, akik a pályázatoktól függetlenül is folyamatosan dolgoznak. Kiemelte például a roma esélyegyenlőség megteremtését szolgáló lehetőségek fontosságát, amit segíteni kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában