rablás

2021.09.08. 12:31

Letartóztatták a jászapáti buszpályaudvaron üvegdarabbal fenyegetőző férfit

A fenyegetőzés után a gyanúsított 26 éves férfi ellopott a sértettől egy értékes hangszórót.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Jászberényi Járási Ügyészség indítványt tett egy 26 éves jászapáti férfi letartóztatására rablás bűntette miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított hétfőn 11 óra körüli időben, ittas állapotban megjelent a jászapáti buszpályaudvaron, ahol az egyik padon ülő fiatalhoz lépett. A gyanúsított a fiataltól és a társaságában tartózkodó másik két embertől cigarettát kért, majd kapott is két szál töltött cigit. A gyanúsított férfi az egyik cigarettát zsebre tette, a másikat pedig elszívta. Cigarettázás közben közölte a sértett fiatallal, hogy két választása van, az egyik az, hogy bevédi őt, vagy pedig letérdel előtte. A fenyegetésnek nyomatékot adva a férfi egy 17 centiméter hosszúságú törött üvegdarabot tartott a kezében. A gyanúsított agresszívnak és kiszámíthatatlannak tűnt, félelmet keltett a fiatalokban.

A sértett távolabb ment telefonálni a testvérének, hogy vigye el őket a pályaudvarról, eközben a gyanúsított a sértett padon elhelyezett értékes hangszóróját magához vette, hogy ellophassa. A gyanúsított ezt követően felszólította a sértettet, hogy ha kéri a hangszórót, menjen oda és vegye el, de közben a zsebében lévő 17 cm-es üvegdarabot fogdosta és úgy tartotta, hogy azt a sértett is jól láthassa. A gyanúsítottnál lévő üvegdarab és a gyanúsított agresszív magatartása a sértettben komoly félelmet keltett, nem mert lépéseket tenni a gyanúsított felé. Ezt követően a gyanúsított férfi a hangszóróval együtt távozott a buszpályaudvarról. A hangszórót a későbbiekben a nyomozó hatóság tagjai a gyanúsítottól lefoglalták és a sértett részére visszaadták, így a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Az ügyész és a terhelt is tudomásul vette a bíróság döntését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában