Galériával

2021.09.12. 12:52

Második alkalommal rendeztek Taréj Fesztivált Jászszentandráson

Családok, baráti társaságok ragadtak fakanalat szombaton a második Taréj Fesztiválon Jászszentandráson, ahol a baromfiudvar kukorékoló ékességeivel teltek meg a bográcsok.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Már a délelőtti órákban fenséges pörköltilllat terjengett a sportpályán. Harmincöt csapat mérte össze gasztrotudását a kakaspörkölt főzőversenyen. Legjobbnak a B-Bácsiék finomsága bizonyult. Második lett a Jászkakasok csapata, harmadik helyen pedig a Szent László lovagjai végeztek.

Az eseményt pálinkamustra is kísérte, melyre több mint száz nevezés érkezett. A Jászsági Pálinka Lovagrend tagjai az értékelés során vizsgálták többek között az ízt és az illatot, valamint ezek harmóniáját. A II. Jászszentandrási Pálinkamustrát Tóth László ribizlipálinkája nyerte, második Kerek Zoltán vegyes, harmadik pedig Fehér Attila körtepálinkája lett.

A jó hangulatú, vidám családbarát fesztiválon helyi hagyományőrző csoportok, népdalkörök, tánccsoportok és nyugdíjas klubok műsora, valamint könnyűzenei koncertek szórakoztatták a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában